Fatih Özcan başkanlığındaki Yeni Çorumspor Yönetimi, kulübü kurumsal bir kimliğe kavuşturma çalışmalarının yanı sıra geleceğin de temellerini atıyor. Altyapıya yapılan yatırım ve takımdaki Çorumlu futbolcu sayısının artırılması “öze dönüş” olarak değerlendirilirken, Yeni Çorumspor’un da “kurtuluş yolu” olarak görülüyor.

Altyapıdan yetiştirmek yerine sürekli transfer yaparak takım kurma politikasının artık kurtuluş yolu olarak görülmediği günümüzde, Yeni Çorumspor Yönetimi de altyapıya eğilerek öze dönmeyi benimsedi. Bu doğrultuda, son iki sezondur kadroda yer alan Oğuzhan Yalçın, Batuhan Demirel, Kıvanç Kaya ve Onur Tekin’in yanına bu sezon başında Hacı Ömer Uzan, Muhammed Çoban ve Hasan Perişan eklendi. Daha ilk yarı bitmeden altyapıdan Nuri Can Zorlu ve Nafican Yardımcı da profesyonel yapılarak kampa götürüldü.

Yine geçtiğimiz günlerde, bugüne kadar birçok profesyonel kulüpte forma giyen Osman Bodur ve Mert Ilıman gibi liglerin deneyim sahibi iki Çorumlu futbolcusu daha kadroya dahil edildi. Böylece kadrodaki Çorumlu ve altyapıdan çıkan oyuncu sayısı 11’e ulaştı.

2.Amatör Küme’ye kadar düşen Çorumspor’un profesyonel liglerdeki son iki sezonunu saymazsak, 2004’ten beri ilk kez A takımda bu kadar çok Çorumlu ve altyapıdan çıkan oyuncu sayısına ulaşıldı.

Başta Başkan Fatih Özcan ve kaptan Oğuzhan Yalçın olmak üzere neredeyse tüm takım, genç futbolcuların üzerine titriyor. Teknik Direktör Mehmet Aurelio’nun gençlere büyük önem vermesi ve yeri geldiğinde formayı gözü kapalı vermesi, yine yardımcı antrenör Ersin Küçükoğlu’nun da uzmanlık alanının genç futbolcular olması altyapıdan çıkan genç futbolcular için büyük avantaj olarak değerlendiriliyor.

Çoğu kimse geçmiş yıllardan birçok örneği olan genç futbolcuların kadroda dolgu malzemesi olarak bulundurulduğunu düşünse de, Başkan Fatih Özcan, takımın geleceğini bu gençler üzerine inşa etme kararlılığı doğrultusunda adımlar atıyor.

Editör: TE Bilisim