Skandal karar ve uygulamaların odağı haline gelen Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) son kararı ‘bu kadar da olmaz’ dedirten cinsten. 2. ve 3.Lig takımlarının altyapılarını Bölgesel Gelişim Liglerine alınmayan TFF’nin bu kararı yurt genelinde büyük tepkiyle karşılanırken, başta Çorum Belediyespor olmak üzere birçok kulüp Federasyon’a itiraz dilekçesi gönderdi.

Profesyonel kulüpler kadar binlerce sporcu ve antrenörün yanı sıra Türk futbolunun geleceğini de ilgilendiren skandal karar, TFF’nin lig statülerini açıklamasıyla ortaya çıktı. Daha önce Gelişim Liglerini Türk futbolunun kurtuluş projelerinden biri olarak hayata geçiren TFF, tam kulüpler düzene adapte oldu, meyveler toplanmaya başlanacakken şok bir kararla 2.ve 3.lig kulüplerini uygulamanın dışında bıraktı. Süper Lig ve 1.Lig takımlarına Gelişim Liglerine katılma zorunluluğu getiren TFF, 2. ve 3.lig kulüplerini yok saydı. Skandal kararla ilgili geri adım atılmasının önüne geçmek için de grupları apar topar belirleyen TFF’nin bu kararıyla binlerce sporcu ve antrenör boşa çıktı.

TFF’nin bu kararı Türk futbolunun gelişimi için yapıldığı iddia edilen çalışmalarla çelişirken, 2.ve 3.lig kulüpleri ayağa kalktı. Başta Çorum Belediyespor olmak üzere birçok 2.ve 3.lig kulübü kararın Türk futbolunun temeline dinamik koymakla eşdeğer olduğu düşüncesiyle TFF’ye itiraz dilekçesi göndererek karara tepki gösterdi. Bunun yanında 2.ve 3.Lig Kulüpler Birliği’nin de harekete geçtiği edinilen bilgiler arasında.

Gelişim Ligleri statünün açıklanmasıyla birlikte büyük bir şok yaşadıklarını ifade eden Çorum Belediyespor Altyapı Sorumlusu Sinan Özdilli, “Bu kararın mantıklı bir tarafını bulamıyoruz. Yıllardır Gelişim Liglerine katılıyoruz. Ona göre altyapımızı kurduk. Yaklaşık 200 sporcumuz var. Bu çocuklara şimdi ne söyleyeceğiz? İtiraz dilekçemizi gönderdik. TFF’nin bu karardan bir an önce dönmesini umuyoruz” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim