Çorum Belediyespor’da hiçbir futbolcunun böyle bir şey yapmayacağını kaydeden Gül, Yakup’un ırkçı söylemde bulunduğunun tespit edilmesi halinde kadro dışı bırakacaklarına dikkat çekerken, Trabzonspor yönetimine de çağrıda bulundu. Gül’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

İFTİRADAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

“Trabzonspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçının 63. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalan rakip takım futbolcusu Rodallega’nın yaptığı açıklamalar tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır. İsmi geçen futbolcu gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak, ‘Irkçı söylemelere dayanamadım’ gibi kendini kurtarma çabasına girmesi iftiradan başka hiçbir şey değildir. Çorum Belediyespor yönetimi olarak geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Trabzonspor’u şehre ayak bastıkları andan itibaren adımıza yakışır bir şekilde misafir etmiş ve her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmişsizdir. Maçı izlemek üzere şehrimize gelen Asbaşkanları Sayın Ahmet Çubukçu, çiçeklerle karşılanmış, bunun dışında yöneticilerimiz Trabzonspor kafilesini otelde ziyaret etmişlerdir.

RODALLEGA’YI KINIYORUZ

Trabzonspor teknik heyet, masör, malzemeci ve medya sorumlularına kadar da her türlü sorunlarını çözme noktasında en büyük ilgi gösterilmişken, kendi yaptığı hatayı kulübümüze ve futbolcularımıza yıkmaya çalışan Rodellega’yı şiddetle kınıyoruz.

Kendi teknik adamları bile futbolcularıyla Türkçe anlaşamazken, bizim futbolcumuzun bu tür söylemde bulunduğunu ismi geçen futbolcu nereden anlamıştır? Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz ki, Çorum Belediyespor Kulübü olarak şehrimize gelen tüm takımlar bizim için önce rakip değil misafirdir. Kimsenin de Çorumlu’ların misafirperverliğine gölge düşürecek hal ve söylemler içerisinde bulunmasına izin vermedik, vermeyeceğiz de.

Bu maçta sahada görev yapan Trabzonlu ve takım kaptanımız olan Abdullah Karmil, olayı duyduğu anda böyle bir olayın söz konusu olmadığını, bir diğer Trabzonlu futbolcumuz Erhan Kurt’un da sosyal medya hesaplarından aynı yönde görüş bildirdiğinin bilinmesini istiyoruz.

İDDİALAR KANITLANIRSA KADRO DIŞI BIRAKIRIZ

Mevcut kadromuzda bulunan futbolcularımızın ırkçılık gibi çağ dışı bir eylemde bulunmayacağına yönetim olarak kefiliz ve bundan sonra da kefil olmaya devam edeceğiz. Trabzonspor bizim için dost bir kulüptür, bundan sonra da öyle kalacaktır. Ancak bundan sonraki süreçte konuyla ilgili kendilerinden de bir açıklama beklemekteyiz. Ayrıca gerek A Spor, gerekse de ilimizin uydudan yayın yapan kanalı Anadolu Güneşi TV 19, bu maçı canlı yayınlamıştır. Herhangi bir görüntüde bizim futbolcumuz ırkçı bir eylem tespit edilirse, biz bu futbolcumuzu süresiz kadro dışı bırakmayı taahhüt ediyoruz. Aynı eylemi Galatasaray maçı öncesi takımını yalnız bırakan ve suçu üstümüze yıkmaya çalışan bu futbolcu için Trabzonspor yönetiminden de bekliyoruz. Biz sözümüzün arkasındayız. En ufak bir şüphede dahi futbolcumuzu süresiz kadro dışı bırakacağız. Bakalım Trabzonspor yönetimi bu futbolcuyu cezalandırabilecek mi? Bizler dün olduğu gibi bundan sonra da takımızın haklarını her platformda koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim