Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin 2019 yılı faaliyet programında yer alan Liseli Genç Kızlar B Kategorisi Voleybol İl Birinciliği’nde heyecan sona erdi. 6 takımın 2 grupta tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği il birinciliğinde önceki gün final heyecanı yaşandı. Atatürk Spor Salonu’nda saat 14.00’de başlayan final maçında Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi ile Özel Çorum TED Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. İlk seti kazanan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi ikinci ve üçüncü sette rakibin iyi oyununa karşılık veremeyince bir anda 2-1 geriye düştü. Dördüncü sette tekrar toparlanan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi bu seti 25-19 kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setinde de iyi oyununu devam ettiren Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi seti 15-9 maçı da 3-2 kazanarak şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf oldu. Özel Çorum TED Anadolu Lisesi ise il birinciliğini ikincilikle tamamlarken, üçüncülük kupası ise 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi’nin oldu.

Ş.A.Tayyip Olçok: 3

Özel Çorum TED: 2

SALON: Atatürk.

HAKEMLER: Can Acar, Burak Karaca.

ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU LİSESİ: Ayşe Okur, Beste, Seçil, Leyla, Ayşe Maz, Sıla, Fulya, Pınar, Buse, Şeyma, Merve.

ÖZEL ÇORUM TED ANADOLU LİSESİ: Öykü, Simay, Sinem, Beyza, Yağmur, Damla, Elifsu, Ceylin, Ece.

SETLER: 25-15, 13-25, 20-25, 25-19, 15-9.

yerine Mustafa, Ege’nin yerine de Kürşat oynadı.

A takımın üstünlüğü altında geçen çift kale maçta sağ bekte Osman Bodur’un, ön liberoda ise Mümin Talip’in görev yapması dikkat çekti.

Teknik Direktör Bahri Kaya’nın zaman zaman durdurup futbolculara uyarılarda bulunduğu çift kale maçını A takım 4-0 kazandı. Golleri 19.dakikada Mikail, 45 ve 61.dakikalarda Yakup, 83.dakikada ise Osman attı.

Yeni Çorumspor bugün yapacağı çift antrenmanla Diyarbekirspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

Editör: TE Bilisim