İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olarak gösterilen “45.Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası”nda Türkiye fırtınası eserken, milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçilerden Fatih Erdin üçüncü oldu.

Ahmet Cömert Spor Salonunda bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası sona erdi. 3 gün süren organizasyonda Bayanlar ve Erkekler Serbest kategorilerinde toplam 16 ülkeden yaklaşık 300 güreşçi minderde ter döktü. Çorum Belediyespor Kulübü güreşçilerinden Bekir Eryücel’in 125 kilonun finalinde Rus sporcuya yenilip ikinci olmasından sonra son günde mindere çıkan Çorumlu güreşçi Fatih Erdin de madalya aldı. Çorum Belediyespor Kulübü’nün milli güreşçisi Fatih Erdin, 86 kiloda üçüncü oldu ve ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Turnuvada, Türkiye hem bayanlarda, hem de erkeklerde takım halinde şampiyon oldu. Bayanlarda 5 altın, 3 bronz alan Türkiye’nin ardından Kazakistan ikinci, Rusya da üçüncü oldu. Erkeklerde ise Türk güreşçiler 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz olmak üzere 15 madalya kazanarak birinci olan Türkiye’nin ardından ikincilik kupasını Rusya, üçüncülük kupasını ise Azerbaycan aldı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim