2018 Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası 20-29 Ekim tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak. Çorum Belediyespor Kulübü güreşçilerinden Fatih Erdin serbest stil 86 kiloda milli mayoyu giyecek.

ÇORUM’DA BİR İLK

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Çorum Belediyesi Mevlana Spor Salonu’nda antrenör Ruşen Çetin nezaretinde sürdüren Fatih Erdin ilk kez büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası’nda mindere çıkacak olup, Belediye Başkanı Zeki Gül kendisine moral ziyaretinde bulundu. Gül, ziyaret sırasında Fatih Erdin’den övgüyle bahsederken, dereceye girip madalya alacağına inandığını ifade etti. Gül, “Türkiye Serbest Güreş Milli Takımımızda 86 kiloda Türkiye'yi temsil edip milli takım formasını giyecek olan Fatih Erdin'i hem ziyaret etmek hem de tebrik etmek için geldik. Çorum Belediyespor Kulübü tarihinde ve Çorum'un güreş tarihinde Çorum'da lisanslı spor yaparak Türkiye'yi Dünya Şampiyonasında milli takım formasıyla temsil edecek ilk güreşçimiz olması nedeniyle de Fatih'i tebrik ediyorum.

Fatih, katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda ve başkaca önemli turnuvalarda rakiplerinin kendisinden bir üstünlüğü olmadığını hatta kendisinin onlardan daha iyi olduğunu gördü ve bu şampiyonada daha rahat mücadele edecek” şeklinde konuştu.

Gül, programının uygun olması halinde Fatih’e destek için Macaristan’a gideceğini sözlerine ekledi. (Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim