Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil müsabakaları tamamlandı. 86 kiloda ayyıldızlı mayoyu giyen Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Fatih Erdin, ilk turda Rus asıllı Slovak Boris Makoev’u 8-7 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çorumlu güreşçi, çeyrek finalde Güney Koreli Gwanuk Kim 11-0 sayı tuşuyla mağlup edip yarı final bileti aldı. Erdin, yarı finalde Rus asıllı İspanyol güreşçi Taymuraz Naskadiaeva Friev ile eşleşti. İspanyol güreşçiyi de 7-4 yenen Fatih Erdin, büyükler kategorisinde ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonasında finale yükseldi.

Erdin, Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) temsil eden David Morris Taylor ile Dünya şampiyonluğu için karşılaştı. Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu bulunan ABD’li güreşçi karşısında deneyimsizliğinin kurbanı olan Fatih Erdin, müsabakaya fırtına gibi başlayan rakibine 12-2 yenildi.

İlk kez katıldığı Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikinci olup gümüş madalya kazanma başarısı gösteren Fatih Erdin, aynı zamanda Çorum’da yetişip büyükler kategorisinde final yapan ilk Çorumlu güreşçi olma unvanının da sahibi oldu.

Editör: TE Bilisim