Güreş Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan ve Çorum’da 10 Ocak’ta başlayan Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası dün yapılan müsabakalarla sona erdi. Çorumlu güreşçilerden Fatih Erdin, 86 kiloda ikinci olurken, şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.

Çorum Belediyespor’dan geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan Fatih Erdin, yeni kulübü ile katıldığı ilk şampiyonada madalya kazandı. 86 kiloda mindere çıkan Fatih Erdin, elemelerdeki tüm rakiplerini yenip adını finale yazdırdı. Çorumlu güreşçinin finaldeki rakibi, İstanbul ekibinden takım arkadaşı Osman Göçen oldu. Müsabakaya iyi başlayan Fatih Erdin, 3-2 önde götürdüğü karşılaşmada geriye düşerken, son anlara 5-5 eşitlikle girildi. İki güreşçinin son anlarda puan için yaptıkları hamle sonuçsuz kalınca karşılaşma 5-5 berabere tamamlandı. Bu durumda, son puanı Osman Göçen aldığı için Fatih Erdin ikinci, Osman Göçen ise Türkiye şampiyonu oldu.

86 kiloda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Selim Yaşar ve İstanbul Sancaktepe Belediyespor’dan Arif Özen de Türkiye üçüncülüğünü paylaştılar.

Editör: TE Bilisim