Çorum Belediye, Pazar günü konuk olacağı Darıca Gençlerbirliği ile tarihinde tam 8 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 3’ünü Çorum Belediye, 3’ünü ise Darıca Gençlerbirliği kazandı.
Profesyonel ligde 4. sezonunu geçiren Çorum Belediye, bu 4 sezonda da Darıca Gençlerbirliği ile rakip oldu. Kırmızı-Siyahlılar, Darıca Gençlerbirliği ile ligde 6, Play-Off’ta ise 2 kez karşılaştı. 8 maçın 3’ünü Çorum Belediye, 3’ünü Darıca Gençlerbirliği kazanırken, 2 karşılaşma da golsüz beraberlikle sonuçlandı. Çorum Belediyespor’un attığı 7 gole Kocaeli temsilcisi 7 golle cevap verdi.

LİGDE DARICA ÖNDE
İki takım arasında oynanan 6 maçta ise Darıca Gençlerbirliği’nin üstünlüğü bulunuyor. Çorum Belediye 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 de yenilgi alırken, attığı 5 gole karşılık kalesinde 7 gole engel olamadı.
Çorum Belediyespor ile Darıca Gençlerbirliği ilk kez 2012-2013 sezonunda karşılaştı. Çorum’da oynanan maçı Belediyespor 2-1 kazanırken, Darıca’daki maçta gülen taraf 1-0’lık skorla Kocaeli temsilcisi oldu.
2013-2014 sezonunda, Çorum’da oynanan maç 0-0 biterken, Darıca’daki maçı Gençlerbirliği 1-0 kazandı.

SON 3 MAÇTA BELEDİYE ÜSTÜN
İki takım, geçen sezon ise 4 kez karşılaştı. Kocaeli’ndeki maçı Darıca Gençlerbirliği 3-0, Çorum’daki maçı ise Belediyespor 3-1 kazandı.
Sezonu ilk 5’te bitiren Çorum Belediye ile Darıca Gençlerbirliği, Play-Off’ta da rakip oldular. Çorum’da oynanan play-off ilk maçı golsüz eşitlikle biterken, Darıca’daki maçı Çorum Belediye 2-0 kazanarak finale yükseldi.
Çorum Belediyespor’la Darıca Gençlerbirliği Pazar günü 9.kez karşı karşıya gelecekler. Pazar günkü maç öncesinde Çorum Belediye 20 puanla 9.sırada, Darıca Gençlerbirliği ise 18 puanla 12.sırada yer alıyor.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim