Dün, Amasya 12 Haziran Stadı’nda oynanan ve Trabzon bölgesi hakemlerinden Mehmet Çağatay Lakot’un yönettiği maçta evsahibi ekip oyunun kontrolünü elinde tutarken, Eti Lisesi Gençlikspor zaman zaman etkili ataklar geliştirerek gole yaklaştı. 16.dakikada, Kahe’nin pasında Uğur’un ortaladığı topu Sane penaltı noktası civarında şık bir vuruşla ağlara yollayınca Amasyaspor 1-0 öne geçti. 22.dakikada Özkan’ın şutunda top direği yalayıp auta giderken, Eti Lisesi beraberlik şansından yararlanamadı. 26.dakikada soldan Emre’nin ortasında arka direkte bomboş durumda Kahe topu kafayla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

45.dakikada gelişen Eti Lisesi atağında, Furkan ceza yayından sert vurdu, top kale direğini adeta yalayarak auta çıkarken, devre evsahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Amasyaspor’un farkı artırma, Eti Lisesi’nin ise azaltma çabaları vardı.

Son bölümlerde ataklarını sıklaştıran Amasyaspor, 84.dakikada Sane, 90.dakikada da Emrah’la olmak üzere 2 gol daha bulup sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçtan sonra Eti Lisesi 7 puanda kalırken, Yeni Amasyaspor puanını 8’e yükseltti.

Karşılaşmayı 2 bin civarında Amasyalı sporsever izlerken, Çorum spor camiasından çok sayıda kişi Eti Lisesi’ne destek için Amasya’ya gitti.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim