Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Gençler Şampiyonlar Güreş Turnuvası Ankara’da sona erdi.
Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 3 gün süren şampiyonada, Çorum Belediyespor’dan serbest stilde 50 kiloda Engin Çetin, 55 kiloda Deniz Akkaya, 60 kiloda Selim Kozan ile Ömer Akbıyık, 66 kiloda Özgür Yiğit, 120 kiloda da Bekir Eryücel milli mayoyu giydi.
Şampiyonanın ilk gününde 50 kiloda mindere çıkan Engin Çetin, finale yükseldi. Finalde Türk güreşçi Sinan Yıldırım’a yenilen Engin Çetin ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.
Şampiyonanın ikinci gününde ise Bekir Eryücel madalya için kürsüye çıktı. 120 kiloda güreşen Bekir Eryücel, ilk turda Türk güreşçi Hüseyin Civelek’e yenilerek birincilik şansını kaybederken, Civelek’in finale yükselmesi üzerine madalya şansını repesaja taşıdı. Repesaj müsabakalarını kazanan Eryücel üçüncü olup ülkemize bronz madalya kazandırdı.
Türkiye’nin en büyük madalya umutlarından biri olan Selim Kozan gazetemizin basıma girdiği saatlerde 60 kiloda mindere çıkacaktı.
Şampiyona müsabakalarını Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gül, Mustafa Ercan ve Hüseyin Teke de izledi.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim