İsveç’in Stockholm kentinde dün başlayan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 50 kiloda Türkiye’yi temsil eden Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Engin Çetin ikinci ldu.
Şampiyonadaki ilk maçında Polonyalı Adrian Jakup Wagner ile eşleşen Engin Çetin, rakibine minderi adeta dar etti. Polanyalı güreşçiyi 10-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Engin Çetin, çeyrek finalde Ukrayna’dan Kamil Kerymov’u 7-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Azerbaycanlı güreşçi ile karşılaşan Çetin, oldukça çekişmeli geçen müsabakayı 6-4 kazanarak adını finale yazdırdı.
Engin Çetin, akşam seansında Rus güreşçi Aleksei Kopylov ile Avrupa şampiyonluğu için karşılaştı. Sol dizinde sakatlığı bulunan ve mavi mayo ile mücadele eden Engin Çetin, ilk periyodu 2-1 yenik kapatırken, rakibine 9-4 yenilerek Avrupa ikinciliğinde kaldı.
Engin Çetin, geçen yıl da Sırbistan’da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, 46 kiloda Türkiye’yi temsil etmiş ve üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandırmıştı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim