Engelli sporcuların hizmetinde kullanılacak olan otobüs Vali Ahmet Kara’nın da katılımıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Mahmut Atalay Gençlik Merkezi bahçesinde yapılan tanıtım programında, yaklaşık 1 milyon TL değerindeki 'Engelli Sporcu Otobüsü'nü inceleyen Vali Kara, araçla ilgili açıklamalarda bulundu.
Engelli sporcuların basketbol oynamak için kendilerinden daha önce tekerlekli sandalye talebinde bulunduğunu ve bu talebin karşılandığını dile getiren Vali Kara, “Arkadaşlarımız daha sonra engellilerin taşınabilmesi için bir otobüsümüz olsa ne güzel olur dediler. Talebimiz doğrultusunda bakanlığımız bize bu otobüsü tahsis etti. Sporcu arkadaşlarımız bundan sonra bu otobüsle her yere gidebilecekler” dedi.
Otobüsün engellilerin rahat hareket edebilmeleri için özel olarak dizayn edildiğini ve 34 kişi kapasitesine sahip olduğunu açıklayan Vali Kara, otobüsün maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğunu kaydetti.
Vali Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen otobüsün engellilerin hizmetinde olacağını belirterek, otobüsün engelliler, Çorum ve tüm sporcular için hayırlı olması için temenni de bulundu.
Vali Kara’nın konuşmasının ardından otobüs engelli sporcularla birlikte basın mensuplarına tanıtıldı.
Editör: TE Bilisim