2013 yılında kurulan Basketbol Akademi Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren kulüple ildeki engelli gençlerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak, yeteneklerini ortaya çıkararak topluma kazandırılması hedefleniyor. Bu hafta başlayacak olan lig için hazırlıklarını aralıksız sürdüren engelliler basketbol takımı, maddi ve manevi destek bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.
Bir ilkokulun spor salonunda tekerlekli sandalye ve malzeme eksiklerine rağmen lige hummalı şekilde hazırlanan engelli basketbolcular, kendilerine destek vermeleri halinde ligde başarılı sonuçlar alacaklarını dile getirdiler.
Engelliler basketbol takımı kaptanı Mehmet Emin Söylemez, engellilerin kendilerini hapsetmemelerini isteyerek, amaçlarının engelli bireylerin bir araya gelerek, spor yapmalarını istediklerini belirtti.
Çorum Valisi Ahmet Kara ve bazı iş adamlarına kendilerine destek oldukları için teşekkür eden Söylemez, “Ama malzeme eksiğimiz devam ediyor. Maça çıkabilmek için 2 sandalye ihtiyacımız var. Halkımızdan bize destek olmasını istiyoruz. Bu takımın ilerlemesini istiyoruz. Halkımız maçlarda bizi yalnız bırakmasın. Maçlarımıza gelerek bize manevi yönden destek olsunlar. Bu takım sadece engelli bireylerin değil, Çorum’un takımı. Sadece engellileri değil, Çorum’u da temsil ediyoruz. Engelli arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Engellilerinde basketbol oynaya bildiğini bu takımla birlikte kamuoyuna gösterdik. Tüm engellerimizi spor yapmaya bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye de teşekkür eden Söylemez, “Belediyemizin engelli kardeşlerimize yaklaşımı çok güzel. Yapılan yatırımlar ve çalışmalar bunun bir göstergesi. Parklarda bulunan engelli fitness aletleri ile antrenman yapma şansı da buluyoruz. Belediye Başkanımıza engellilere ve engelli sporculara gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Söylemez, 22 Kasım pazar günü TOKİ Spor Salonu'nda saat 15.00'deki ilk maçlarına tüm Çorum halkını davet etti.
Editör: TE Bilisim