Osmancıkspor’un çekilmesinden sonra 9 takımın çift devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği 1.Amatör Küme’de Eti Lisesi Gençlikspor ilk yarıyı 21 puanla zirvede tamamlarken, İskilipsporlu futbolcu Abdullah Sefa Fındık ligin en golcü futbolcusu oldu.

Eti Lisesi Gençlikspor ile İl Özel İdaresi Gençlikspor 6’şar galibiyetle en çok galibiyet alan, Hitit Gençlikspor’la Çimentospor 2’şer galibiyetle en az galip gelen takımlar oldular. Eti Lisesi, Hitit Gençlik ve Çimentospor 3’er beraberlikle en çok berabere kalan takımlar, İskilipspor, Alaca Belediye ve Ulukavakspor 1’er beraberlikle en az berabere kalan takımlar oldular. İlk yarının yenilgisiz tek takımı Eti Lisesi olurken, sahadan 5 kez puansız ayrılan Ulukavakspor en çok yenilgi alan takım olarak dikkat çekti.

Eti Lisesi Gençlikspor, 30 golle ilk yarının en golcü takımı unvanını alırken, rakip fileleri 9’ar kez havalandıran Ulukavakspor ve Hitit Gençlikspor en az gol atan takımlar, kalesinde 22 gol gören Osmancık Belediyespor en çok gol yiyen takım olarak kayıtlara geçti.  Kalesinde sadece 6 gol gören İl Özel İdaresi Gençlikspor ilk yarının en az gol yiyen takımı oldu.

İlk yarının gol kralı ise İskilipsporlu Abdullah Sefa Fındık oldu. İlk yarıda oynadığı 8 maç sonunda 17 golü (3-0 hükmen galibiyet hariç) bulunan İskilipspor’un bu gollerinden 12’sini Sefa kaydetti. Gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Sefa’yı 8 golle Eti Lisesi Gençliksporlu Osman Murat Öz takip ederken, yine Eti Lisesi’nden Orhan Top ve Medet Aylar’ın 6’şar golü bulunuyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim