Çorum’daki en büyük sorunun mevcut 1 ve 2 No’lu Sentetik sahaların yanı sıra Atatürk Spor Salonu’nun geleceği ile ilgili belirsizliğin devam etmesi ve kulüpler için kaynak bulamamak olduğunu kaydeden Kurtaran, şöyle konuştu: “Sayın Bakanım, yoğun programınız arasında biz amatör spor camiasına da yer verdiğiniz için spor camiası adına çok teşekkür ediyorum. Amatör sporlara verdiğiniz değer her türlü takdirin üzerindedir. Hizmet amacı ile şehrimizde olmanız bize moral ve motivasyon sağlayacaktır.

Amatör sporların sorunlarının aşılması noktasında Valimiz, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisi’nin verdiği destekler çok önemli. Bu destekler yeterli olmasa da, malzeme konusunda ihtiyaçlarımızı büyük oranda gideriyorlar.

Spor faaliyetlerimizin devam etmesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer bize her konuda öncülük yapmaktadır. Ağabey-kardeş ilişkileri çerçevesinde yürüttüğümüz bu işlerde kendisinden aldığımız destek iyi bir yönetici olmasının sonucudur.

İlimizin çocuklarını her türlü kötü olan örneklerden geri bırakmak için il yöneticilerimizle beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde 38 futbol kulübü ve diğer branşlarda faaliyet gösteren 85 kulüp bulunmaktadır.

Sayın Bakanım, amatör spor kulüplerimizin problemleri hemen hemen her ilde aynı. Sadece tesis açısından farklı olabilir. Kulüplerimiz, birkaç kişinin omuzlarında varlıklarını sürdürebilmektedirler. Amatör sporun en büyük sıkıntısı kaynak bulamamaktır. Bu konuda başlatılan çalışmaların en kısa sürede sonuç vermesi tüm amatör spor camiasının ortak dileğidir.

2 YILDIR YARDIM ALAMIYORUZ

Çorum olarak ön önemli konumuz, tesislerimizdir. Malumunuz üzere, Belediye tarafından yapımı devam eden yeni stadyum ve spor salonu tamamlandığında amatör sporun kalbi konumundaki 1 ve 2 No’lu Sentetik futbol sahalarımız ve mevcut spor salonun geleceği belirsizdir. Amatör spor camiasının talebi ve ricası, amatör sporun merkezi konumundaki bu tesislerin yerinde modernize edilerek amatör camiaya hediye edilmesi. Bu müjdeyi sizden duymak istiyoruz. Belirsizlik yüzünden bu tesislerde çalışma yapılamadığı için son derece olumsuz şartlarda faaliyetler yapılmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda sizlerin de büyük katkılarınızla Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan ASKF olarak reklam geliri alıyorduk. Yaptığınız bu katkıyı hem federasyonumuza, hem de ilimizi gruplarda temsil eden amatör spor kulüplerine destek olarak kullandık. İki yıldır bu desteği alamıyoruz. Bu konuda sizlerin yardımını bekliyoruz.

Şahsım ve camiam adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim