Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda heyecan tüm hızıyla devam ederken, Fatih Erdin’den sonra Emrah Kuş da madalya için kürsüye çıkıyor. Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Fatih Erdin’in serbest stil 86 kiloda Dünya ikincisi olup gümüş madalya kazanmasından sonra grekoromende de Çorumlu güreşçi Emrah Kuş finale kaldı ve madalyayı garantiledi.

82 kiloda Türkiye’yi temsil eden Çorumlu güreşçi Emrah Kuş, ilk turda Venezuela’dan Luis Eduardo Avendano Rojas’ı 6-0 yenip çeyrek finale yükseldi. Emrah Kuş, çeyrek finalde Ermenilerin Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçisi Maksim Manukyan ile eşleşti. Çekişmeli geçen müsabakada şampiyon rakibini 2-1 yenen Emrah Kuş yarı final bileti aldı. Kuş, yarı finalde ise İranlı Dünya şampiyonu, 2016 Rio Olimpiyatları üçüncüsü Saeid Murad Abdalvali ile eşleşti. Çekişmeli geçen müsabakada İranlı güreşçiyi 6-4 yenen Emrah Kuş adını finale yazdırırken, madalyayı da garantiledi.

Çorumlu güreşçi, dün akşam gazetemizin basıma girdiği saatlerde Dünya Şampiyonu Macar güreşçi Peter Basci ile altın madalya için karşılaşmaya hazırlanıyordu.

Editör: TE Bilisim