Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Fatih Erdin’den sonra Emrah Kuş da ikinci olup gümüş madalya kazandı.

Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Fatih Erdin’in serbest stil 86 kiloda Dünya ikincisi olup gümüş madalya kazanmasından sonra grekoromende de Ankara ASKİ’nin Çorumlu güreşçisi Emrah Kuş aynı başarıyı elde etti.

82 kiloda Türkiye’yi temsil eden Çorumlu güreşçi Emrah Kuş, ilk turda Venezuela’dan Luis Eduardo Avendano Rojas’ı 6-0 yenip çeyrek finale yükseldi. Emrah Kuş, çeyrek finalde Ermenilerin Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçisi Maksim Manukyan ile eşleşti. Çekişmeli geçen müsabakada şampiyon rakibini 2-1 yenen Emrah Kuş yarı final bileti aldı. Kuş, yarı finalde ise İranlı Dünya şampiyonu, 2016 Rio Olimpiyatları üçüncüsü Saeid Murad Abdalvali ile eşleşti. İranlı güreşçiyi de 6-4 yenen Emrah Kuş adını finale yazdırdı.

Emrah Kuş, finalde Macarların Dünya Şampiyonu güreşçisi Peter Basci ile altın madalya için karşılaştı. Mücadeleye iyi başlayan Emrah Kuş, 3-0 öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı ve minderden 4-3 yenik ayrılarak Dünya ikinciliğinde kaldı.

Editör: TE Bilisim