Çorum Belediyespor’un bu haftaki rakibi Elaziz Belediyespor 12 maçta 13 puan toplarken, bu puanların 10’unu evinde, 3’ünü ise deplasmanda aldı. Deplasman galibiyeti bulunmayan Elazığ temsilcisi buna karşılık son 2 deplasman maçında yenilmedi.

Çorum Belediyespor’un Pazar günü sahasında konuk edeceği Elaziz Belediyespor, topladığı 13 puanın 10’unu evinde alırken, deplasmanlardan sadece 3 puan çıkartabildi. Elazığ ekibi, deplasmanlarda başarılı olamamasına rağmen son 2 dış saha maçında yenilmedi.

Teknik Direktörlüğünü Alaettin Tutaş’ın yaptığı Elaziz Belediyespor, geride kalan 12 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 13 puan topladı. 5 maçta da yenilen Elazığ ekibi attığı 11 gole karşılık kalesinde 18 gol gördü. Elaziz Belediyespor, 12 maçın 6’sını evinde, 6’sını ise deplasmanda oynarken, evinde 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi aldı ve 10 puan topladı. Deplasmanda galibiyeti bulunmayan Elaziz Belediye, aldığı 3 beraberlikle 3 puan toplarken, 4 gol atıp 11 gol yedi.

Elaziz Belediyespor, Sultanbeyli Belediye’yi 1-0, Tekirdağspor’u 2-1, geçtiğimiz hafta da Payasspor’u 2-0 yenerek alırken, evindeki tek beraberliğinde Tepecikspor’la 2-2 yenişemedi. Elazığ temsilcisi, deplasman beraberliklerini ise Adliyespor’a karşı 0-0, Arsinspor ve Kocaelispor’a karşı ise 1-1’lık skorlarla aldı. 5 yenilgisi bulunan Elaziz Belediye, bu yenilgilerin 2’sini evinde, 3’ünü deplasmanda alırken, evinde Karacabey Birlikspor’a 2-1, Aydınspor’a 1-0, deplasmanda ise Karacabey Birlikspor’a 2-1, Uşakspor’a 3-0, Karaköprü Belediyespor’a ise 4-1 kaybetti.

Elaziz Belediyespor’un bu performansına karşılık Çorum Belediyespor ise oynadığı 12 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik alırken, hiç yenilmedi. Kırmızı-Siyahlılar topladıkları 24 puanın 10’unu evinde, 14’ünü ise deplasmanda aldı.

EN GOLCÜLERİ VOLKAN SERİM

Elaziz Belediyespor, bu sezon ligde oynadığı 12 maçta 11 gol atarken, bu goller 7 farklı futbolcudan geldi. Volkan Serim, attığı 4 golle Elaziz Belediyespor’in en golcü futbolcusu durumunda. 29 yaşındaki golcü futbolcu, attığı 4 golün 2’sini iç sahada, 2’sini ise deplasman maçlarında kaydetti.

Volkan Serim’in ardından takımın en golcü ikinci futbolcusu 2 golle 25 yaşındaki sağ bek Doğancan Akkaya. Elazığ temsilcisinin diğer gollerini ise Muhammed Akyıldız, İsmail Türkaslan, Okan Sarı, Furkan Camcı ve Mehmet Ali Aydın kaydetti.

GOLLERİ GENELDE İLK YARIDA ATIP İLK YARIDA YİYORLAR

Elaziz Belediyespor, 12 maçta attığı 11 golün yarısından fazlasını, yediği 18 golün ise 11’ini ilk yarılarda yedi.

Elazığ temsilcisi, 11 golün 6’sını ilk yarılarda, 5’ini ikinci yarılarda atarken, 6 deplasman maçında kaydettiği 4 golün ise 2’sini ilk yarılarda, 2’sini ikinci yarılarda buldu.

12 maçta kalesinde 18 gol gören Elaziz Belediyespor, bu gollerin 11’ini ilk yarılarda, 7’sini ise ikinci yarılarda yerken, 6 deplasman maçında kalesinde 11 gole engel olamadı. Elaziz Belediye, deplasman maçlarında yediği 11 golün ise 7’sini ilk yarılarda, 4’ünü ikinci yarılarda kaydetti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim