Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında Çorum’a gelen efsane futbolcular Oğuz Çetin, Hami Mandıralı, Ergün Penbe ve Ali Gültiken 1.gün gerçekleşen etkinliklerin son programında gösteri maçı yaptı. Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda saat 17.00’de gerçekleşen programa efsane futbolcular Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Hami Mandıralı ve Ergün Penbe’nin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Spor Daire Başkanı Bilal Başer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Erdoğan Şahinci, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Durmuş Buyruk, İl Futbol Hakem Kurulu Başkan Vekili Kahraman Ölçer, sporcular, antrenörler ve veliler katıldı.

Etkinliğin ilk bölümünde efsane futbolcular 15’er dakika olmak üzere küçükler ve gençler ile bir futbol müsabakası yaptı. Son bölümde Çorum futboluna damga vurmuş şöhretler karması ile bir karşılaşma daha yapan efsane futbolcular, bu müsabaka esnasında kendilerini izlemeye gelen vatandaşlara futbol ziyafeti sunarken, Hami Mandıralı ve Ali Gültiken attıkları şık gollerle futbolseverleri kendilerine bir kez daha hayran bıraktılar.

OĞUZ ÇETİN’DEN TAKTİK

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Oğuz Çetin, Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda düzenlenen gösteri maçı öncesi minik futbolculara taktik vermeyi ihmal etmedi.

Fenerbahçe’de sayısız başarılara imza atan kaptan Oğuz Çetin’e Çorum’da ilgi bir hayli fazlaydı. Dr.Turhan Kılıçcoğlu Stadı’nda gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde minik futbolcular ile bir gösteri maçı yapan efsane futbolcular kendilerini örnek olan miniklere futbol ziyafeti sunarken, karşılaşma öncesi Oğuz Çetin’in minik futbolcuları yanına çağırıp taktik vermesi dikkatlerden kaçmadı.

FUTBOL TOPU JESTİ

Dr.Turhan Kılıçcoğlu Stadyumu çimlerine ayak basan efsane futbolcular genç sporculara futbol topu ve tişört dağıttı.

Çorum’da kendilerini örnek alan genç sporcular ile bir gösteri maçı yapan efsane futbolcular Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Hami Mandıralı ve Ergün Penbe karşılaşma sonunda genç sporculara minik bir jest yaptı. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile sahaya inen genç sporculara 200’e yakın futbol topu ve tişört dağıtılırken, dağıtım esnasında yaşanan izdihamda minik sporcular ezilme tehlikesi yaşadı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim