Alkan, 25-30 Ekim tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na evsahipliği yapacaklarını hatırlatırken, “Dünyanın her tarafından güreş severleri, Çorum’un eşsiz güzelliklerini görmeye ve 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nı izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dünya Şampiyonası’na 40 ülkeden 800 civarında sporcunun katılacağını belirten Rektör Alkan, şampiyonanın hem Çorum, hem de Hitit Üniversitesi’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığına vurdu yaptı. Şampiyonaya sadece bir spor etkinliği gözüyle bakmadıklarını dile getiren Alkan, “Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ata sporumuzun gelecek kuşaklara taşınması için bu organizasyonun önemli bir rol oynayacağını ve en az bunlar kadar ilimizin uluslar arası arenada en iyi şekilde tanınmasına vesile olacağına inanıyorum.
Dünyanın her tarafından güreş severleri, Çorum’un eşsiz güzelliklerini görmeye ve 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nı izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullanarak tüm güreşseverleri Çorum’a davet ediyorum” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim