Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, 25-30 Ekim tarihlerinde Hitit Üniversitesi’nin evsehipliğinde Çorum’da yapılacak olan 12.Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na 35 ülkenin başvuru yaptığını ancak 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra sayının 30’a düştüğünü söyledi.
Ülke sayısının şampiyona tarihine kadar 33-34’e çıkacağı ile ilgili öngörüye sahip olduğuna dikkat çeken Faruk Yamaner, şampiyona için şu ana kadar 30 ülkeden başvuru aldık. 70 kadın, 195 erkek sporcu kayıt yaptırdı. 100’e yakın da görevli olacağını tahmin ediyoruz. Ancak, şampiyonaya katılacak ülke sayısının 33-34’e çıkacağı ile ilgili bir öngörüm var. Şimdilik 30 ülke kesin” dedi.
Daha önce Türkiye’de iki kez düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın 18 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’ye alındığını ve Çorum’da düzenleneceğine dikkat çeken Yamaner, “Bu şampiyona bizim için çok önemli. Çorum’da yapılacak ilk Dünya Şampiyonası olmasının yanı sıra, bir üniversitenin doğrudan evsahipliği yapacak şampiyona özelliğine de sahip. Daha önce şampiyonaları Federasyon düzenliyordu. Ama bu şampiyonayı doğrudan Hitit Üniversitesi organize edecek. Bütçesini de yine Hitit Üniversitesi oluşturuyor” dedi.
Şampiyonanın açılış töreninin 26 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu’nda yapılacağını da kaydeden Faruk Yamaner, Çorumlu güreşseverlerin salonu doldurmalarını istedi. Yamaner, “Macaristan’daki şampiyonaya gittik. Salonda bir tane bile seyirci yoktu. Sporcular kendi kendine müsabaka yaptılar. Çorum’da aynı şeyin olmayacağını biliyoruz. Çorumlu güreşseverlerin salonu doldurmalarını istiyoruz” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim