AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 24-29 Ekim tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Çorum için bir milat olduğuna dikkat çekerken, 2019 yılı için de Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’den Dünya Şampiyonası istedi.
UNESCO tarafından her yıl kutlanması kararlaştırılan ve Türkiye’de ilk kez önceki gün Çorum’da kutlanan “Uluslararası Üniversite Spor Günü” etkinlikleri çerçevesinde Çorum’a gelen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, önümüzdeki ay Dünya Şampiyonası’na evsahipliği yapacak olan Atatürk Spor Salonu’ndaki bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Tamer ve beraberindeki Federasyon yetkilileri salonu incelerken, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de salona geldiler.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Çorum için tarihi önem taşıdığının altını çizerken, “Çorum’da ilk kez bir Dünya Şampiyonası yapılacak. Bu olay, Çorum için bir milattır. Çorum’un kapıları bu şampiyona ile birlikte dünyaya açılacak.

2019 ÇOK ÖNEMLİ
Uygarlığın başkenti Çorum seneye de Avrupa Futsal Şampiyonası’na evsahipliği yapacak. Tabi bunlar çok güzel şeyler. Biz bu tür organizasyonların devam etmesini diliyoruz. 2018’e ve özellikle Çorum’un plakası olduğu için 2019 yılında mutlaka bir Dünya Şampiyonası organize etmek istiyoruz. Bunun için de Federasyon Başkanımızın desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Federasyon Başkanı Kemal Tamer ise, 2018 ve 2019 yıllarında Çorum’da bir Avrupa ve bir Dünya Şampiyonası organize edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim