Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 25-30 Ekim tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan 12.Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenledi. Dün, Anıt Cafe’de düzenlenen toplantıya, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık ve Hitit Üniversitesi Basın Sorumlusu, FİFA kokartlı güreş hakemi İsmail Eker katıldı.
Çorum’da ilk kez düzenlenecek dev organizasyonun hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden Rektör Reha Metin Alkan, üniversite olarak yaptıkları faaliyetlerle ses getirmeye başladıklarını ifade ederken, “Çorum olarak ev sahipliği yapacağımız bu organize için Valilik, Belediye, TSO ve tüm sivil kuruluşlarından destek sağlandı. 30 ülkeden 400 civarında misafirin geleceği bu organizenin ülkemizi, ilimizi ve üniversitemizi layık olması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu organizenin şehrimize katkısı çok büyük olacaktır.
6 yıl önce göreve geldiğimde 70 dönümlük alanda faaliyet gösteriyorduk. Bugün bu alanı 2700 dönüme çıkarttık. Hayatımda hiç keşke kelimesinin arkasına sığınmadım. Hep geleceğe bakmak zorundayız. 18 bin öğrenciye ulaştık, doluluk oranımız Türkiye sıralamasının üzerinde.
Günlük çalışma sürem 16 saatin altına düşmüyor. Çorumlu olarak Çorum’a hizmete devam ediyoruz ve bundan da büyük onur ve gurur duyuyoruz. İki yıl sonra görevim bittiğinde çok sevdiğim mesleğime İTÜ’ye döneceğim. Bu sürede aldığım görevi en güzel şekilde yaparak Çorum’a yakışır bir üniversite yapmanın çabası içinde olmaya devam edeceğim. Şunu hiç bir zaman unutmayalım,  tarih, çalışan insanların omuzlarında yükseliyor. Bizde hesap verir işler yaparak Çorum’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Kamuda şeffaflık ve hesap verilebilirlik, o şehre kattığı katkıyla ölçülür.
Hitit Üniversitesi olarak ses getirmeye başladık. İlklere imza atmaya devam edeceğiz.  Dünya Güreş Şampiyonası’ndan sonra 2017’de de Avrupa Futsal Şampiyonası’nı düzenleyeceğiz. 2019 için de girişimimiz var. Tüm bunların yanı sıra, önümüzdeki dönemde tıp öğrencisi almaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
Rektör Alkan ve beraberindeki heyet daha sonra şampiyonanın yapılacağı Atatürk Spor Salonu’nda devam eden bakım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim