Ligde son 11 haftaya girilirken, 10 maçı kalan Çorum Belediyespor yarın Antalya deplasmanında Manavgatspor’la karşılaşacak. Manavgatspor her ne kadar sondan ikinci sırada yer alsa da kesinlikle hafife alınacak bir rakip değil.

Geride kalan 26 haftaya dönüp baktığımızda Belediyespor’un birçok kez ayağına kadar gelen fırsatları değerlendiremediğini görüyoruz. İlk yarıyı geçin, sadece ikinci yarıdaki fırsatlar değerlendirilmiş olsaydı bugün Belediyespor puan farkıyla liderlik koltuğunda oturuyor olacaktı. Ama henüz kaybedilmiş bir şey yok. Geçtiğimiz hafta Van Büyükşehir Belediye karşısında alınan galibiyetle başlatılan çıkış yarın Manavgat deplasmanında devam eder ve kalan haftalarda istikrar sağlanırsa Belediyespor’un ciddi bir şansı var. Çünkü grupta her hafta sürpriz sayılabilecek sonuçlar alınıyor ve başını alıp gidecek takım yok. En az hata yapan takım ipi göğüsleyecek. Zirveye oynayan takımlar sezonun ikinci yarısında hiç hesapta olmayan puan kayıpları yaşıyor. Hele lider Sancaktepe Belediye’nin bu kadar çok puan kaybedeceğini kimse tahmin dahi edemiyordu.

Zirvenin 7 puan gerisinde yer alan Çorum Belediyespor bu farkı 10 maçta kapatabilir mi bilemem ama, kalan her maçı kazanması halinde ciddi bir şansının olduğunu düşünüyorum. Bunun için de öncelikle yarın oynayacağı Manavgatspor maçını kazanmak zorunda olduğunu belirtmek istiyorum. Çünkü istikrarın yolu Manavgatspor maçından geçiyor.

Manavgatspor’un sondan ikinci sırada yer alması maçın kolay geçeceği anlamına gelmesin. Çünkü Antalya ekibi evinde kolay kolay teslim olmayan bir takım. 12 maçta sadece lider Sancaktepe’ye yenildiğini ve 8 maçının da berabere bittiği gerçeğini göz önüne alırsak Belediyespor’un işinin o kadar kolay olmadığını görürüz. Zaten bu saatten sonra kolay maç da yok. Hedefe oynuyorsan içeride dışarıda kazanacaksın.