Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, dün düzenlediği basın toplantısında, hem BESYO’ya öğrenci alımları, hem de Ekim ayında evsahipliği yapacakları Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Dünya şampiyonasının yapılacağı spor salonu inşaatının devam ettiğini ve ancak yüzde 70’inin bittiğini belirtirken, müteahhit firmadan salonu Eylül ayına kadar bitirmesini beklediklerini söyledi.

17 ÜLKE BAŞVURU YAPTI
25-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası ile ilgili olarak ülkelere davetiyeler gönderdiklerini kaydeden Faruk Yamaner, şu ana kadar 17 ülkenin başvuru yaptığını, üye olmayan ve başvuru yapan Afrika ülkeleriyle ilgili kararı ise Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu’nun (FİSU) vereceğini söyledi.
Dünya şampiyonasının Hitit Üniversitesi değil, Çorum adına yapılacağının da altını çizen Yamaner, bu yüzden müsabakalara evsahipliği yapacak olan spor salonunun bir an evvel bitirilmesi gerektiğine vurgu yaparken, müteahhit firmanın en geç Eylül ayına kadar salonu teslim etmesi gerektiğini aksi halde dev organizasyonun yeni salonda yetişmesinin riske gireceğini, böyle bir durumda ise müsabakaların Atatürk Spor Salonu’nda ve sıkıntılı bir şekilde geçeceğini dile getirdi.

25 MİLYON EK ÖDENEK
Salon inşaatıyla ilgili parasal bir sorunlarının olmadığına da dikkat çeken BESYO Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın girişimleri sonucunda 25 milyon lira ek ödenek aldıklarını söyledi.

2022 YAZ OYUNLARINA TALİBİZ
Spor tesislerinin hizmete açılmasından sonra üst düzeyde birçok uluslararası organizasyona evsahipliği yapmayı hedeflediklerini ve bu tesislerin Çorum’un hizmetine sunulacağını da yineleyen Yamaner, 2022 Üniversiteler Yaz Oyunlarını Çorum’da yapmak istediklerini söyledi. Yaz oyunlarının yaklaşık 15 bin sporcunun katılımıyla yapıldığına dikkat çeken Yamaner, “Bu da demek oluyor ki, 15 bin kişi 1 ay boyunca Çorum’da kalacak. Çorum ekonomisi canlanacak ve ilin tanıtımı daha çok yapılacak. Biz, Dünyanın merkezi olan Çorum’u, Türkiye’de de sporun merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim