Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, Çorum’un genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen spor yapan gençlerin oranının yüzde 10’u bile bulmadığına dikkat çekerken, “Amatör spor camiası, sporumuzun bel kemiği. Bu yüzden sık bık bir araya geliyoruz. Sizler, bizim olmazsa olmazlarımızdansınız. Sizin için elimizden gelenin fazlasıyla yapıyoruz, yapacağız da.

Türkiye’de, 24 Haziran’dan sonra yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde, sporun da büyük önemi var. Ülkemizde sporu daha yukarılara taşıyacağız. Bu yolda sizler de bizim yanımızda olacaksınız.

Biraz araştırma yaptırdım. Çorum genç bir nüfusa sahip ama spor yapanların oranı yüzde 10’u bile bulmuyor. Oran çok düşük. Sporu daha yaygın hale getirmeliyiz, tabana yaymalıyız. Bu doğrultuda, sizlerden yapılarınızı gözden geçirmenizi ve branş sayılarınızı artırmanızı istiyorum. Bizim amacımız, Çorum’u bir spor şehri haline getirmek. Bu doğrultuda hiçbir destekten kaçınmayız. Ama, alışkanlıklarınızı değil de ihtiyaçları yapalım. Çorum, sporda mutlaka açılım yapmalı.

Türkiye, tesis bakımından Avrupa’dan önde. Bu tesislerimiz halka açık. Bu tesislerin herkesin kullanmasını istiyoruz. Tesis yapmaya devam edeceğiz. Çorum ziyaretimizde, bazı yerlere botanik havuz, bazı yerlere semt sahaları, bazı yerlere gençlik merkezi sözü verdik. Bu sözlerimizi yerine getirip Çorum’u spor şehri yapma arzusundayız. Çorum’da o potansiyel var” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıya; AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve partililer de katıldı.

Editör: TE Bilisim