ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran başkanlığında gerçekleşen ziyarete Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de katıldı. Sefer Kurtaran, Belediye’nin sağladığı katkılarla amatör sporun önünü açtığını ifade ederken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti. Belediye’nin spora katkılarının takdire şayan olduğunu kaydeden ÇASKF Başkanı Kurtaran, Külcü’ye teşekkür amaçlı çiçek verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Çorum’u spor kenti yapma yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Külcü, “Çorum Belediyesi olarak, profesyonel sporu destekliyoruz. Ama bizim için asıl olan amatör sporla ilgilenmek, amatör sporu desteklemektir. Gerek orada spor yapmaya gelen çocukların bilinçlendirilmesi, teşvik edilmesi, gerekse onların ihtiyaç duydukları spor alanlarının tesis edilmesi bizim için önceliklidir. Sporun gelişmesi için büyük adımlar atıyoruz. Şehrimizin dört bir yanında yaptığımız parklarımızı spor yapılacak alanlar haline getirme konusunda önemli mesafeler kat ettik” dedi.

ÇORUM TESİS ZENGİNİ OLACAK

Tesisleşme ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 5 adet spor salonu yaptıklarını, 2 adet spor salonunun da projelerinin çizildiğini ve ihaleye çıkartılacağını söyledi. Külcü, “Şehir stadımızın şehir dışına taşınmasıyla ilgili çalışmamız çevre yolunda kenarında devam ediyor. Belediyespor tesisleri inşaatı hızla ilerliyor. Yıllardır kullandığımız, ısıtmasından soğutmasına, seslendirmesinden aydınlatmasına her şeyi problem haline gelen spor salonumuzun yenilenmesi için önemli bir çalışma yapıyoruz. Çorum'a özgü hazırladığımız 3 bin 500 kişilik spor salonumuzun ihalesini 15-20 gün içerisinde gerçekleştireceğiz. Yaptığımız çalışmalarla Çorum'u spor kenti haline getirmeyi arzuluyoruz. Buradan çok sayıda sporla uğraşan evladımız çıksın. İnsanlar sporu hayatlarının bir parçası haline getirsinler. Çorum’da çeşitli turnuvalar düzenlensin, Çorum bu işin hakkını veriyor densin. Yaptığımız çalışmalarla tesisleşmesini büyük oranda tamamlayan şehrimiz halada bu yönde ilerlemektedir. Bizim bu çalışmaları yaparken en büyük destekçimiz, önümüzü, ufkumuzu açan, bize yeni fikirler veren sizlerin varlığıdır” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim