Başkan Özcan’ın konuşmasından derlediğimiz açıklaması şöyle:

KURUMSALLAŞMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

“Çorumspor’un 2. Lig’den bugün geldiği noktayı tüm camia biliyor. Geçmişte neler yapıldı, neler döndü, herkes bunu biliyor. Tüm taraftarlarımıza söz verdik, gözyaşları ile veda ettiğimiz Çorumspor'u yaşatmak için yaklaşık iki yıldır mücadele ediyoruz.

Geldiğimizde kurumsallaşma adına bir tek çivisi yoktu. Adana’da şampiyon olduk, şampiyonluk kutlamasında çalacak bir tane marşı yoktu. Bugün dokuz tane marşımız var.

Gurbette yaşayan Çorumlular geldiklerinde forma alacak yer bulamıyorlardı. Storemiz açıldı ve hizmete girdi. Bu da kurumsallaşma adına attığımız güzel ve önemli adımlardan biri.

3. Lig bataklığındaki kulübü tüm Çorum birlikte olduk ve kurtardık. 120 milyon bütçeli iki rakibin Azrail gibi takipçisiyiz.

ÇORUMSPOR NE ZAMAN ŞAMPİYON OLSA İFLAS EDİYORDU

Başarının süreklilik arz etmesi gerekiyor. Daha önce, Çorumspor ne zaman şampiyon olduysa hep iflas etti. Son şampiyonluklarda bunu hep yaşadık. Belediye Başkanımızın ve Ahlatcı Holding’in destekleri ile borçsuz bir şampiyonluk yaşadık ve bu yıl da aynı hedefe emin adımlarla gidiyoruz.

Bu salonlarda bir tane bayrak bulunmayan genel kurullar yapardık. Şu anda süslendi, bu güzelliğe getirildi. Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’a bir kez daha teşekkür ediyorum.

BEN DERNEK BAŞKANLIĞI YAPMAM

Ne yazık ki, 45 gündür çağrı yapıyoruz. Maalesef üye olan isim sayısı sadece üç kişi. Bizim mecburiyetten yaptığımız 20 isim dışında kimse yok. Bu sitemim mülki amirlerimize değil, onlar zaten bu kulübün doğan üyesidir.

İki sene sonra bu dernek kapatılacak. Federasyon iki yıl süre veriyor çünkü. Kulüpler denetlenemez, takip edilemez, borçlar aynı şekilde takip edilemez. Eski Çorumspor’un durumu ortada. Ben, dernek başkanlığı yapmayacağımı daha önce de söyledim. Bu yüzden, ben bugün Çorum Futbol Kulübü’nün başkanlığına aday değilim, Hamit Işık başkanlığında bir yönetim oluşacak.

Kırklarelispor maçı sonrasında şirketle ilgili geniş bir toplantı yapacağız. Hamit Işık ile oluşacak yönetimle birlikte kim omuz verecek, hangi bütçeyi oluşturacaklar. Tüm Çorum'un görmesi için büyük bir fırsat.

ÇORUM’U KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM OLUŞACAK

Birçoğu akıl oyunu oynadığımı söyleyecektir ama bu akıllıca yapılmış bir hamledir. Çorumspor Kulübü A.Ş.’ye sahip çıkmaya hazır. Çorum'u kucaklayan, bütün siyasi görüşlere davetiye çıkaracağız, üye yapacağız ve bir heyetle yönetim oluşacak. Çorum Belediyesi ve Ahlatcı'nın verdiği paranın biraz fazlasını ben tek başıma veriyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın, küçümsediğim için söylemiyorum bunu. Çok büyük destek ancak ben çok yoruldum.

LİME LİME DOĞRANIYORUZ, ÇORUM’DAN ÇIT ÇIKMIYOR

Samsunspor ile maç oynuyorum, taraftarımızın içerisinde olduğu tek bir olay bile yok. Onursal Başkanımız Zeki Gül 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nde yönetici. Ama Federasyon'dan öyle bir karar çıkıyor ki, benim taraftarım hiç bir taşkınlık yapmamış ama maalesef 30 bin lira ceza yiyorum, seyircisiz oynama cezası alıyoruz.

Benim anlattığım para değil, sahipsizlik dediğim budur. Fatih Maden Federasyon'da etkili ancak Çorumspor lime lime doğranıyor. Fatih Özcan ezilsin mi deniliyor yoksa Çorumspor kimsenin umurunda değil mi?

Benim içerde oynayacağım ilk maçım seyircisiz. Ruh sağlığım bozuldu. Bu işi yapmak yürek ister, öyle böyle cihana kafa tutmak ister. Kırklareli maçını bitirip taze bir kan gerekiyor. İstifa ediyoruz diye aklınızdan bir şey geçirmeyin.

Çorumspor şampiyonluğa gidiyor, bırakmayız. O şampiyonluk kupasını sezon sonu buraya getireceğiz. Altyapımızdan altı futbolcuyu profesyonel yapıyoruz. Ama Çorumspor sahipsizdir. Bunu burada gözlerinizin içine baka baka söylüyorum. Kapıları biz açmadık Emniyet içeri aldı cezayı ben yedim. Otuz bin lira benim deplasman masrafım. Bu benim çok ağrıma gitti. Samsun ayağa kalktı benim şehrimin takımı lime lime doğrandı, kimsenin sesi çıkmadı.

TEK BAŞINA BENİM GÜCÜM YETMEZ

Yine bağıracağım, deli diyecekler popülizm diyecekler, benim psikolojim bozuldu. Bu güçle baş etmemiz mümkün değil. Hep birlikte tek vücut olmazsak benim bu kadar büyüklere gücüm yetmez. Maalesef hiç bir şey yapmadığınız halde bir maç izleyemeyeceksiniz.

Derneğe büyük katılım bekliyoruz. İhracatta Çorum 104. oldu diye övünüyoruz ancak Çorumspor’a bir katkısı olmuyor. Bütün Çorum’un tamamı toplandı, yine tüm yük Belediye Başkanımızın üzerine bırakıldı. Bu takımın devam edebilmesi de mümkün değil. Benim de bir yere kadar.

SEVE SEVE 2.LİG’E

Storeye 250 bin lira para yatırdık ama gelen giden yok. Maç naklen yayını yaptık, üç maçta cebimizden verdik. Samsun maçında 3100 kişi izledi. İlk kez Samsunspor taraftarı sayesinde 12 bin lira para kazandık. Buda benim canımı acıtıyor.

Çorumspor sağlam temellere oturmuştur. Kendi şirketlerimden ayırmadan başı dik gezdirmeye çalıştım ve artık gücüm kalmadığı da bir gerçek. Sezon sonu ya seve seve ya seve seve Çorumspor 2. lige diyorum.”

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim