Yeni Çorumspor’un Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Amed Sportif Faaliyetler sahasında daha başarılı sonuçlar alıyor. Yeşil-Kırmızılılar, 14 haftada topladıkları 14 puanın 10’unu iç sahada alırken, son 6 iç saha maçında yenilgi yüzü görmediler.

Sezona sahasında Sancaktepe Futbol Kulübü karşısında aldığı 2-1’lik yenilgi ile başlayan Amed, sonrasında sahasında oynadığı 4 maçta da berabere kaldı. Diyarbakır temsilcisi, bu periyotta Hacettepespor, Şanlıurfaspor ve Yılport Samsunspor’la 0-0, Gümüşhanespor’la da 1-1 berabere kaldı.

Sahasındaki son iki maçı kazanan Yeşil-Kırmızılılar, Başkent Akademi’yi 2-1, Afjet Afyonspor’u ise 1-0 yendiler.

Ligin geride kalan 14 haftasında 3 galibiyet, 5 beraberlik, 6 yenilgi atan Amed, sadece 8 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü. 14 maçta 14 puan toplayan Diyarbakır ekibi bu puanların 10’unu sahasında, 4’ünü ise deplasmanda aldı. Toplamda attığı 8 golün 5’ini iç sahada kaydeden Amed, yediği 20 golün ise sadece 4’ünü evindeki maçlarda kalesinde gördü.

Buna karşılık Yeni Çorumspor ise 14 haftada topladığı 28 puanın 18’ini deplasmanda alırken, Manisa Futbol Kulübü’nün 1 puan gerisinde 2.Lig’in en başarılı ikinci deplasman takımı olarak dikkat çekiyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim