Türkiye Basketbol Erkekler Süper Ligi’nin transfer döneminde takımlar 72’si yabancı olmak üzere tam 120 sporcu transfer etti. Çorumlu milli basketbolcu Uğur Dokuyan da transfer yapan oyuncular arasında yer alıyor.
Transfer döneminde en çok takviye yapan takımlar 11’er oyuncu ile Darüşşafaka ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oldu. Anadolu Efes, 5 oyuncu ile en az transfer yapan takım olarak dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon şampiyon olan Pınar Karşıyaka, başarılı kadrosundan ayrılan oyuncuların yerini doldurmak için 8 oyuncu transfer etti.
Geçen sezon NSK Eskişehir Basket’te oynayan Çorumlu milli basketbolcu Uğur Dokuyan, yeni sezon için İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. 22 yaşında, 1.97 boyundaki milli basketbolcu forvet pozisyonunda görev yapıyor.
İstanbul temsilcisinin, transfer döneminde kadrosuna kattığı sporcular ve takımları şöyle: Sean Armand (Fraport Skyliners), Kadeem Batts (D-Lague), Uğur Dokuyan (NSK Eskişehir Basket), Deniz Kılıçlı (Anadolu Efes), Justin Cobbs (Fraport Skyliners Frankfurt), Erbil Eroğlu (Darüşşafaka Doğuş), Metecan Birsen (NSK Eskişehir Basket), Mert Çevik (TOFAŞ), Marcus Denmon (TOFAŞ), Jaka Klobucar (Ratiopharm ULM), Cemal Nalga (Pınar Karşıyaka).
Süper Lig'de yeni sezon heyecanı 10 Ekim'de başlayacak olup ilk yarı11 Ocak 2016'da sona erecek. Ligin ikinci yarısı ise 23 Ocak'ta yeniden start alacak ve normal sezon maçları 9 Mayıs 2016'da tamamlanacak.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim