Çorum’un en eski spor kulübü olan Çorumgücü, kapanmanın eşiğinden döndü. Son dönemlerde Tedaş Çorumgücü olarak varlığını sürdürme mücadelesi veren kulübün önceki gün yapılan genel kurulunda, Sami Göktepe başkanlığında yeni bir yönetim göreve gelirken, efsane kulübün eski günlerine döneceğinin sinyalleri verildi.
Kulübün yeni yönetimi Sami Göktepe başkanlığında Mehmet Özdoğan, İsmail Çevik, Selahattin Ezer, Nejat Atalay, Bekir Taşkaldıran, Orhan Çınar, Hakan Yalçınkaya ve Kasım Atlay’dan oluşurken, Başkan Sami Göktepe önemli açıklamalarda bulundu.
Son dönemlerde faaliyetlerden uzak kalan ve bazı sıkıntılar nedeniyle adının unutulmaya yüz tuttuğu Çorumgücü’ne sahip çıkma gerekliliğini hissettiğini söyledi. Babasının da Çorumgücü’nde başkanlık yaptığını hatırlatan ve bu nedenle kulübü devralmasının ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Sami Göktepe, “Amatör spora bizim de katkımız olsun istedik. Çorumgücü, Çorum’un en köklü spor kulübüdür. Bunun bilincindeyiz ve bu kulübün başarılı olabilmesi için elimizden geleni yönetimimizle beraber yapacağız. Bu sezon amatör liglerde mücadele etmek istiyoruz ve bunun içinde gerekli olan ne varsa yapacağız. Çorumgücü’nü tarihine yakışır bir şekilde üst liglere taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Sami Göktepe, kulübü devralma sürecinde yanında olan ve desteklerini esirgemeyen İlyas Akyol’a ve listesindeki yönetim kurulu üyelerine, 1961 yılından bugüne Çorumgücü’ne maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Çorumgücü’nün tekrar amatör liglerde yer almasıyla birlikte amatör spora da ayrı bir hava katacağını dile getiren Göktepe, “Spora katkı sağlamak, profesyonel takımlara futbolcu yetiştirmek, spora yeni başlayan gençlere spor yapabilecek uygun şartları oluşturmak amacındayız. Çorum’umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim