2017-2018 Amatör Futbol Sezonunu kazasız belasız bitirdiklerini ve artık yeni sezonun hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Sefer Kurtaran, liglerdeki kalite ve güzelliklerin beklenilen düzeyde olmadığını belirtti ve nedenlerini sıraladı. Kurtaran, “Amatör liglerimizde kalite ve görüntü güzelliği maalesef istenilen düzeyde değil. Bana göre bunun birinci nedeni Bölgesel Amatör Lig ikinci nedeni Akademi Ligleri.

Bölgesel Amatör Lig tamamen kuruluş felsefesinin dışına çıktı. Çok paraların döndüğü, yaşlıların oynadığı, yabancıların hâkim olduğu, üst liglerde tutunamayanların kol gezdiği bir lig haline geldi. Sonucunda da genç çocuklarımızın yer bulmaları ancak artı doksanlarda mümkün oldu.

Akademi Liglerinde ise, güzel antrenman, iyi müsabakalar çıkartan takımlarımızın amatörlere hiç faydaları olmadı. Her kulüpten rahatlıkla alınan ve bir elde toplanan çocuklar iyi bir takım oldular ancak geldikleri takımları çok zayıf hale getirdikleri için amatör maçlar verimsiz hale geldi. Bunun sonucunda, ilimizde şampiyon olup gruplara giden ve Çorum’u temsil eden takımlarımız iç açıcı sonuçlar alamadılar. Bizden nüfus ve takım sayısı olarak düşük illerin temsilcileri ile bile mücadele edemez hale geldik” dedi.

FUTBOLCULARDAN ÇOK HOCALAR ÇEKİŞİYOR

Özellikle küçük yaş kategorilerinde oynanan maçların futbolcuların mücadelesinden ziyade antrenörlerin çekişmesine sahne olduğunu da dile getiren Sefer Kurtaran, “U11 ve U 12 müsabakaları şenlik havasında olması gerekirken maalesef bazı hocalarımızın her harekette çocuklara bağırıp çağırdığı, sanki hocaların yarıştığı bir lig haline geldi. Sonucun bir anlamının olmadığı bu müsabakalar için seneye başka tedbirler almamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MALZEMELER YAKIN ZAMANDA DAĞITALACAK

ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran, İl Özel İdaresi tarafından her yıl amatör spor kulüpleri için alınan spor malzemelerinin ve Çorum Belediyesi tarafından Mahallelerarası Futbol Turnuvasında mücadele edecek takımların malzemelerinin önümüzdeki günlerde sahiplerine dağıtılacağını da belirtirken, biten sezonda düzenlenen organizasyonlara katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim