Çorum Belediyesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü arasında, Çorum’da 6 branşta KYK Spor Oyunları düzenlenmek üzere protokol imzalandı.

Dün, Turgut Özel İş Merkezindeki Belediyespor Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine; Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve aynı zamanda Belediyespor Amatör Branşlar Mali Asbaşkanı Mustafa Ercan, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu ve KYK’lı yetkililer katıldı.

Spor Oyunları ile ilgili protokolü Belediye adına Zeki Gül, KYK adına Erol Kavuncu imzalarken, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “yurtlar mekteplere dönüştürülsün” talimatından sonra hemen harekete geçtiklerini belirterek, “Kredi ve Yurtlar Kurumu Türkiye’de 81 ilde ve Kıbrıs’ta 600 bin civarında üniversite öğrencisine hizmet veriyor. Çorum’da ise 4 bin 484 öğrenciye 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatından sonra sosyal ve kültürel alanda faaliyetlere başladık. Şimdi de Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla KYK Spor Oyunlarını düzenleyeceğiz. Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında bir ilke daha imza attığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak Çorum’da önemli faaliyetler yapıyoruz. Şimdi de KYK ile bir proje gerçekleştireceğiz. KYK Spor Oyunları Türkiye’de ilk kez Çorum’da yapılacak” dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADI         

KYK Spor Oyunlarının futsal, voleybol, bovling, masa tenisi, satranç ve dart olmak üzere 6 branşta yapılacağını kaydeden Zeki Gül, başvuruların 24 Şubat’ta kadar KYK İl Müdürlüğü’ne yapılabileceğini, teknik toplantısı 25 Şubat’ta yapılacak oyunların 27 Şubat’ta başlayacağını söyledi.

TOPLAM ÖDÜL 25 BİN LİRA

Gül, KYK Spor Oyunlarında 156 sporcu öğrenciye toplamda 25 bin 300 lira para ödülü verileceğini de belirterek, katılacak tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu. Gül, KYK Spor Oyunlarının geleneksel hale getirilebileceğini de sözlerine ekledi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim