Okul Sporları Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar (kız-erkek) Futsal Yarı Final Grup Birinciliği heyecanı dün Tevfik Kış Spor Salonu’nda oynanan maçlarla başlarken, açılış töreni ise saat 12.00’de gerçekleşti. Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Şube Müdürü ve Gençlikspor Kulübü Başkanı İbrahim Başbölük ile misafir takımların idareci, antrenörleri ve sporcular katıldılar. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer selamlama konuşması yaptı. Daha sonra sporcuların geçişi ile tören sona ererken, müsabakalara kalındığı yerden devam edildi.

Müsabakalarda yıldız kızlarda A grubunda Trabzon Ortahisar Ata, Giresun Tirebolu Cumhuriyet, Ankara Mamak Çiğiltepe ve İstanbul Ümraniye Mediha Tansel, B grubunda Tokat Yeşilyurt Kuşcu, Kayseri İbrahim Tennuri, Rize Kalkandere Atatürk ve Amasya Suluova İmam Hatip Ortaokulları mücadele ediyor.

Erkeklerde ise A grubunda Yozgat Sorgun Mehmet Akif Ersoy, Samsun Hasköy Cumhuriyet, Artvin Atatürk ve Antalya Şerife Turan, B grubunda Zonguldak G. Mustafa Kemal, Erzincan Vali M. İlyas Aksoy, Düzce Anadolu Kalkınma Vakfı ve Trabzon Beşirli İMKB Ortaokulları mücadele ediyor.

Üç gün sürecek grup maçları sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar pazar günü çapraz olarak yarı finalde karşılaşacaklar ve bu maçları kazanan okullar Türkiye finallerinde mücadele etmeye hak kazanacaklar.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim