Oryantiring (hedef bulma) Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.
Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Tr. Tekin Çolakoğlu, 2016 yılında Çorum’da Oryantiring Federasyonu ve Çorum Belediyesi ile birlikte büyük bir organizasyon yapmayı planladıklarını söyledi. Bu organizasyonla birlikte oryantiring sporunu Çorumlulara, Çorum’u da dışarıya tanıtmak istediklerini belirten Çolakoğlu, “Oryantiring sporu fiziksel ve zihinsel uyumun en güzel örneklerinden birisini oluşturur. Zevkli bir spor daladır. 7’den 70’e renk seçimini yapabilen küçük çocuklardan, elindeki baston ile arazide dolaşabilen yaşlılara kadar her yaştan bay-bayanın yapabileceği ender bir spor dalıdır” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile yapmayı düşündükleri organizasyon hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Tekin Çolakoğlu, “Çorum’da bulunan spor tesislerini gezdim. Özellikle Belediyenin yaptığı tesisleri çok beğendim. Buhara Kültür Merkezi spor salonları, yüzme havuzu, bovling, buz pateni ile spora yapılmış nadir tesislerden bir tanesi olmuş. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye spor camiasına sağlamış olduğu büyük kazançlardan dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaret nedeniyle Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu’na teşekkür ederek, Çorum halkının sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.
Çorum’da oryantiring için uygun alanlar olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Külcü, “Sıklık Parkı gibi şehrimize yaptığımız diğer parklarımız da bu spor için uygun yerler. Bu tür sporlar hem sağlık açısından hem de insanların sporun kardeşliğinde buluşması için önemlidir. Bu tür etkinliklere imkânlarımız ölçüsünde her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Oryantiring Federasyonu'na da böyle bir etkinliği ilimizde yapmayı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim