Satranç Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Takım Şampiyonası Çorum’da başladı.

Şampiyona, dün saat 11.00’de Anitta Otel’de düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, SGK İl Müdürü Duran Cesur, antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer selamlama konuşmaları yaptılar.

Protokol konuşmalarının ardından müsabakalara geçilirken, şampiyonanın başlama hamlesini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptı.

50 ilden 320 sporcunun mücadele ettiği şampiyona 28 Mayıs’ta sona erecek. Şampiyonaya Çorum’dan Osmancık Danişment Gazi Ortaokulu, Sakarya İlkokulu ve Altın Hamle Spor Kulübü katılıyor.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim