Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan 8-14 Ekim Amatör Spor Haftası Çorum’da da kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde Çorum’da gerçekleşen kutlamalara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Çorum Şube Başkanı Sefer Kurtaran, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı.

Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı yanından kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Atatürk Spor Salonu yanında bulunan Potalar’da gerçekleşen gösteriler ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile ASKF Başkanı Sefer Kurtaran günün anlam ve önemini içeren konuşmaları ile devam etti. Eğer konuşmasında sporcu ahlakının önemine vurgu yaparken, Amatör Spor Haftası’nın tüm amatör spor camiasına hayırlı olmasını diledi. Haşim Eğer, amatör spora her konuda destek veren Çorum Belediyesi’ne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Voleybol, futbol, basketbol ve tekvando branşında yapılan gösterilerin ardından Amatör Spor Haftası kutlamaları sona erdi. Etkinlikler önümüzdeki günlerde farklı branşlarda yapılacak müsabakalar ile kutlanmaya devam edilecek.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim