Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner ile aynı zamanda Satranç İl Temsilcisi olan Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen dün Ankara’da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı makamında ziyaret ettiler. Yamaner ve Gökmen, ‘Voleybol Festivali’nin seneye Çorum’da düzenlenmesi için talepte bulundular.

Ziyaretle ilgili bilgi veren BESYO Müdürü Prof.Dr. Faruk Yamaner, “Türkiye’deki en büyük spor organizasyonlarından biri olan Voleybol Festivali’nin seneye Çorum’da düzenlenmesi için Federasyon Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ ile bir görüşmemiz oldu. Görüşme gayet olumlu geçti. Sayın Başkan, önerimize gayet sıcak yaklaşım gösterdi ve ‘bu organizasyonu size verebiliriz’ dedi.

Çorum’la birlikte Adana ve Konya da bu dev organizasyona talip. Ama, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Hitit Üniversitesi’nin önderliğindeki üçlü ittifakla bu organizasyonu Çorum’a almamız mümkün. Çorum’a döndüğümüzde şehrin yerel dinamiklerini harekete geçirmek için çalışmalara hemen başlayacağız. Bu doğrultuda, rektörümüz Sayın Reha Metin Alkan’a yarın (bugün) ayrıntılı bilgi verdikten sonra Belediye ve TSO ile görüşeceğiz. Ben inanıyorum ki, bu büyük organizasyon Çorum’a verilecek. Yeter ki, Çorum istesin” şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİ GELİYOR

Voleybol Festivali’nin ilk olarak İzmir’de düzenlendiğini, bu yıl da Bursa’da ikincisinin devam ettiğini belirten Faruk Yamaner, “Voleybol Festivali çok büyük bir organizasyon. 25 gün sürecek organizasyona 264 takımdan yaklaşık 5 bin sporcu katılacak. Bu rakam sporcu velileriyle birlikte yaklaşık 15 bini bulacak. Bu da Çorum’un tanıtımı ve ekonomisi için büyük bir fırsat olacak” dedi.

GÖZLER ÇORUM’DA OLACAK

Milli Takım antrenörlerinin de sporcu izledikleri Voleybol festivali bünyesinde sporcu ve antrenörlere yönelik dopingle mücadele, temel teknik eğitim, hareket eğitimi, voleybol oyun kuralları, kondisyon, beslenme ve benzeri konulu seminerler düzenleniyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim