Çorum Voleybol Kulübü Başkanı Ali Haydar Teke, 2015 yılında kurdukları kulübün 3 yıl içerisinde altyapı bazında büyük başarılara imza attığını belirtirken, yeni sezonda 2.ligde mücadele emek üzere Türkiye Voleybol Federasyonu’na başvurduklarını ve başvurularının kabul olduğunu söyledi.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK

Çorum merkezin 2.ligdeki ilk bayan takımı olduklarını kaydeden Ali Haydar Teke, hiçbir gelirlerinin olmadığına dikkat çekerken, tamamen Çorumlu gençlerden kurulu bir takımla mücadele edecekleri ligdeki ilk sezonda düşmemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kulübün tüm giderlerini kendi imkânlarıyla karşıladıklarını belirten Teke, “Hiçbir maddi gelirimiz olmadan 2 sene üst üste Bölgesel lig de mücadele ettik. Mücadele ettiğimiz takımlar genelde Belediye ve üye sayısı fazla dernek takımlarıydı. Yani maddi anlamda sıkıntısı olmayan takımlardı. Biz ne belediye takımıyız ne de üyesi fazla olan bir dernek takımıyız. Biz iki beden eğitimi öğretmeninin spor için ne yapabiliriz, güzel Çorum’umuza, Çorumlu gençlere spor anlamında neler katabiliriz düşüncesiyle yola çıkmış, hiç bir çıkar gözetmeksizin mücadele eden mütevazı bir takımız. Şimdi 2.ligde başarılı olur muyuz, olamaz mıyız bunu yaşayacağız ve göreceğiz.

Kulüp yönetimi olarak maddi anlamda haddimizi biliyoruz ve yeni sezonda 2.ligde kulübümüzün maddi imkânları doğrultusunda tamamen kendi sporcularımızla yani genç takımımız ile mücadele edeceğiz. Umuyoruz ki, ilk senemizde ligde kalmayı başarırız. 2.ligde kalıcı olup Çorum’un bu konudaki eksiğini gidermek, Çorum’daki bayan voleybolcuların daha üst liglerde oynayabilmeleri için onlara basamak olmak ve Çorum’un yetiştirdiği voleybolcuları kendi şehirlerinin takımında mücadele etmelerini sağlamak amacındayız.

DESTEK BEKLİYORUZ

Çorum merkezin tek profesyonel bayan voleybol takımı olarak şehrimizi gururla elimizden geldiğince temsil etmeye çalışacağız. Bu mücadelemizde Çorum’un, Çorum halkının, Çorumlu işadamlarının bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyoruz. Aksini düşünmüyoruz bile. İlimizi 2. ligde yani profesyonel ligde temsil edecek olan Çorum merkezin tek bayan takımı olarak takımımıza maddi destek bekliyoruz. Çok zorlu bir mücadelenin içine girdiğimizin farkındayız, daha çok çalışmamız gerektiğinin de farkındayız. İnşallah bu süreçte maddi ve manevi anlamda yalnız bırakılmayız” şeklinde konuştu.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim