TFF 3.Lig 3.Grup’ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Çorum Belediye, deplasman maçlarında gösterdiği olağanüstü performansa karşılık sahasında aldığı kötü sonuçlarla zirvenin 8 puan gerisine düştü. Son olarak sahasında hem de lider Uşakspor’un puan kaybettiği haftada düşme hattındaki Tekirdağspor’la berabere kalan Çorum Belediye taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratırken, evinde kaybettiği puan 20’ye yükseldi.

SAHASINDA KAYBETTİĞİ PUANLARIN YARISINI ALSA LİDERDİ

Ligde geride kalan 22 haftada 9 galibiyet, 10 beraberlik, 3 de yenilgi alan Çorum Belediye 37 puan topladı. Attıkları 41 gole karşılık kalelerinde 28 gol gören Kırmızı-Siyahlılar tam 29 puan kaybettiler.

Puan cetvelinin 4.sırasında yer alan ve Play-Off potasında bulunan Çorum Belediye, 29 puanın 20’sini evinde kaybederken, deplasmanlarda sadece 9 puan yitirdi. Lider Uşakspor’un 8 puan gerisinde yer alan Çorum Belediyespor, sırf evinde kaybettiği puanların yarısını alsa bugün lider Uşakspor’un 2 puan önünde zirvede yer alacaktı.

35 TAKIM İÇERİSİNDE EN KÖTÜ İÇ SAHA PERFORMANSINA SAHİP İKİNCİ TAKIM

Çorum Belediyespor, Süper Lig ve 1.Lig’in yanı sıra 2. ve 3.Lig gruplarında ilk 5 sırada yer alan toplam 35 takım arasında en kötü iç saha performansına sahip iki takımdan biri olarak da dikkat çekiyor.

Galatasaray 31 puanla Süper Lig’in, Ümraniyespor da 29 puanla 1.Lig’in en başarılı iç saha takımları olurken, 2.Lig Kırmızı Grup’ta 29 puanla Afjet Afyonspor, beyaz grupta 31 puanla Gümüşhanespor, 3.Lig’de ise 1.grupta 26 puanla Manisa Büyükşehir Belediye, 2.grupta 24 puanla Darıca Gençlerbirliği, 3.grupta ise 25 puanla Uşakspor liglerinde kendi gruplarının en başarılı iç saha takımları olarak dikkat çekiyorlar.

Çorum Belediye’nin gruptaki rakiplerinden İstanbul temsilcisi Sultanbeyli Belediye, liglerde ilk 5 sırada yer alan 35 takımın iç saha puan tablosunda 15 puanla son sırada yer alırken, Çorum Belediye de 16 puanla en kötü performansa sahip ikinci takım durumunda.

BELEDİYE’NİN

İÇ SAHA KARNESİ

Adliyespor….2-2

Uşakspor……1-1

Karaköprü Bl..2-2

Arsinspor……2-0

Kocaelispor….4-2

Osmaniye……1-1

Elaziz Bl…….1-3

Düzyurtspor…1-1

Karacabey…..2-1

Tepecikspor…1-3

Sultanbeyli…..1-1

Tekirdağspor…1-1

Editör: TE Bilisim