Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2018 yılı yarış takviminde yer alan 45.Golonya Hitit Rallisi nefes kesen yarışların ardından sona erdi.

Daha önce Çorum Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen Hitit Rallisi bu yıl Ali İlker Tosun’un sahibi olduğu Golonya markası sponsorluğunda Çorum’da gerçekleşti. Cumartesi günü saat 16.00’da Hürriyet Meydanı’nda verilen startın ardından aynı gün Fuar alanında seyirciye özel etap bölümüne geçildi. Pazar günü ise nefes kesen yarışların ardından dereceye giren takımlara kupaları Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, Ali Sipahi Ralli Kupası’nın 4. Ayağı 45. Hitit Rallisi’ne Çorum’un 4 yıldır evsahipliği yaptığını belirterek, rallinin Çorum’da yapılmasında büyük emeği olan Mesut Sami Bıyık ve sponsorlara teşekkür etti.

Golonya ana sponsorluğunda “mis gibi ralli’ sloganı ile yapılan rallinin güzel geçtiğini kaydeden ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık ise her türlü desteği esirgemeyen Belediye Başkanı Zeki Gül ve tüm sponsorlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren takımlara kupaları verildi.

Yarışlar sonunda Genel Klasmanda Emrah Ali Başo ve Gürkal Cengiz Menderes’ten oluşan Ford Motorsport Turkey takımı birinciliği elde eti.  Kategoride 1’de ise birincilik Özcan Öz ve İlker Çaçen’e giderken, kategori 2’de ise İlhan Mutluay ve Cumhur Önder’den oluşan takım elde etti. Kategori 3’te Yavuzhan Cabbaroğlu ve Enez Al, kategori 4’de Emrah Ali Başo ve Gürkal Cengiz Menderes birincilik kürsüsüne çıkan takımlar oldu.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim