2010-2011 Sezonun devre arasında geldiği Çorumspor’dan 2012’de ayrılan, yeni sezon için de Çorum Belediyespor’a transfer olan deneyimli savunma oyuncusu Abdullah Karmil, Trabzon’dan sonra ikinci memleketinin Çorum olduğunu söyledi.
Bolu kampında takımın en çalışkan isimleri arasında yer alan ve formaya en yakın isimler arasında gösterilen Abdullah Karmil, Çorum spor camiasını iyi bildiğini, Çorumspor’da oynadığı dönemde çok iyi dostluklar kurduğunu ve bu dostluklar neticesinde Çorum Belediyespor’a gelmekte tereddüt duymadığını dile getirirken, Çorum’un süper ligi bile rahatlıkla kaldırabileceğini söyledi.
Başta Trabzonspor, Osmanlıspor, Adanaspor ve Alanyaspor gibi üst düzey takımlarda oynayan Abdullah Karmil, Çorum Belediyespor’u tercih etmesiyle ilgili olarak daha önce Çorumspor’da yaşadığı güzel ortamı gösteren Abdullah, “Çorumspor’da oynarken bu şehirde iyi dostluklar edindim. Bugün Çorum Belediyespor’un bir parçası olmamda bu dostluk ortamının çok büyüt etkisi var. Tabi, bununla birlikte başarıyı isteyen bir kulüp ve şehir olması da ayrıca önemli bir etken.

ÇORUM SÜPER LİGİ BİLE KALDIRIR
Bana göre Çorum artık bu liglerden hızlı bir şekilde uzaklaşmalı ve hak ettiği yere emin adımlarla ilerlemeli. Bu şehrin Süper Lig’de dahi oynamaması için hiçbir neden yok. Bu nedenle, yeni sezonda öncelikle bu ligden kurtulmamız gerektiği kanaatindeyim. Bunu da zaten başaracak güçteyiz.
Şehrin bizden beklentilerini hem teknik heyetimiz, hem de diğer futbolcu arkadaşlarım son derece iyi biliyoruz. Topyekûn bunun için sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Ben her şeyden önce özellikle taraftarlarımızın ve tüm şehrin takımına sonuna kadar sahip çıkmasını ve bizlere destek olmasını istiyorum. Bunu daha önce Çorumspor’da oynarken görmüştüm. Şimdi de aynı desteği ve coşkuyu takımımız adına istiyoruz. Çorum’un her konuda olduğu gibi futbol konusunda da birlik ve beraberlik şemsiyesi altında toplandığı zaman aşamayacağı sorun olmayacağına inanıyorum.

ÇORUM’U SEVİYORUM
Çorum benim için Trabzon’dan sonra ikinci vatanım oldu. Bu şehri gerçekten çok seviyorum. Bu nedenle de ivedilikle üst liglerde olmasını istiyorum. Bu sezon bunun ilk ayağını bizler gerçekleştirmek istiyoruz. Allah’ın da izniyle bunu başaracak ve şehrin 2.Lig özlemine son vermek adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim