Çorum, yeni bir spor branşıyla tanıştı. Görme engellilere özgü bir oyun olan “golbol” dün Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu’nda düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı.
Altınokta Körler Derneği ile Hitit Üniversitesi’nin işbirliğinde, Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyona, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Altınokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Abit Ahıshalı, Görme Engelliler Spor Federasyonu Dış ilişkiler Sorumlusu Emrah Eren Yıldırım, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü yöneticisi Şaban Yelmenoğlu, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, BESYO görevlileri ve BESYO öğrencileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin yaptığı kısa konuşmada, federasyonun faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. 8 branşta faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Abdullah Çetin, golbol sporunun sadece görme engellilere yönelik oynandığını ifade etti. Başkan Çetin, golbol sporunun elde ettiği başarılardan da bahsederken, erkek ve bayan takımlarının 2016 Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandıklarını dile getirdi.
Altınokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Abit Ahıshalı ise, amaçlarının engelli vatandaşları topluma kazandırmak olduğunu ifade ederken, Çorum’u yeni bir spor dalıyla tanıştırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Görme engellilerin de spor yapabileceğini göstermek istediklerini kaydeden Başkan Ahıshalı, Çorum Görme Engelliler Spor Kulübü’nü kurduklarını anlattı.
Konuşmaların ardından, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Şaban Yermenoğlu, golbol oyununu anlattı. Aslen Sungurlulu olduğunu ve Samsun’da ikamet ettiğini kaydeden Yermenoğlu, önümüzdeki günlerde Çorum Görme Engelliler Spor Kulübü’ne transfer olacağını söyledi.
Şaban Yermenoğlu’nun golbol sporuyla ilgili bilgi vermesinden sonra, Uluslararası hakem Emrah Eren Yıldırım da slayt gösterileri eşliğinde golbol sporunun teknik bilgilerini verdi. Daha sonra, Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile BESYO öğrencileri gösteri maçı yaptı. Görme Engelliler, müsabakayı 8-2 kazanarak alkış aldı.



(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim