Çimentospor’u geçen yıl Ocak ayında devraldığını ve 1.Amatör Küme’de düşmeme mücadelesi veren takımı ligde tuttuklarını, uzun vadeli hedeflerini ise 3.lige yükselme olarak belirlediklerini kaydeden Ali Dursun, büyük umutlar ve hedeflerle başladıkları bu sezon yaşadıkları olaylar nedeniyle görevi bırakıp Çorum sporuna artık hizmet etmeme konusunda karar almaya doğru gittiklerini belirtti.

1.Amatör Küme’de sezonun ilk yarısında şampiyonluk yarışındaki en önemli rakipleri Osmancık Belediyespor’la oynadıkları maçı unutamadıklarını da kaydeden Ali Dursun, bu maçtan sonra hakemle ilgili Merkez Hakem Kurulu’na yapmış oldukları itirazın göz ardı edildiğini dile getirdi.

U19 Futbol Ligi’nde geçtiğimiz ay Sungurlu Belediyespor’la İl Özel İdaresi Gençlikspor arasında oynanan maçtan sonra, İl Özel İdaresi antrenörü Arslan Doğan ve futbolcularının darp edilmesi, yönetici Mustafa Akça’nın ise ayağının kırıldığını hatırlatan Başkan Ali Dursun, vahim olayların Sungurlu Belediyespor’a 1 maç seyircisiz saha kapatmasıyla geçiştirildiğini belirtti.

Önceki gün Sungurlu Belediyespor’la oynadıkları U19 Ligi şampiyonluk maçındaki olaylara da değinen Ali Dursun, Sungurlu Belediyespor taraftarlarının sürekli takımlarına küfür ve hakaret ettiklerini, buna karşılık kendilerinin tüm kışkırtmalara sessiz kaldıklarını dile getirdi.

78.dakikada sahada cereyan eden olaylara Sungurlu Belediyesporlu bazı taraftarların da karıştığını dile getiren Çimentospor Kulüp Başkanı Ali Dursun, “Olaylar sırasında bazı oyuncularımız da darp edildi. Hakem maçı tatil ettikten sonra takımımız soyunma odasına giderken Sungurlu Belediyesporlu taraftarların saldırısına maruz kaldılar. Emniyet güçlerinin zamanında müdahalesi nedeniyle daha vahim olayların yaşanması engellendi.

Sürekli bu tür olaylara maruz kaldığımız için bu maçı da görüntülü kayıt altına aldık. Maçla ilgili gereğinin yapılacağına inancımız tamdır.

Çorum futbolunda bu tür olaylar cereyan etmektedir. Aileler çocuklarını bizlere emanet ediyorlar. Bizler de onları kendi evladımız gibi görüyoruz. Allah korusun bu çocuklardan birine bir şey olsa, biz bunun hesabını nasıl verebiliriz?

Çorum futbolunda bu tür olaylar devam ettiği sürece, şahsım ve yönetim kurulum artık Çorum futboluna hizmet etmemek için karar almaya kadar gidiyoruz. Çorum futbolunda bu mu olmalı? Kimin gücü, taraftarı varsa, baskı ve kaba kuvvetle her istediğini yapabilecek mi? Benim gözlemlediğim bu şekilde oluyor.

Acilen bu konular masaya yatırılmalıdır. Bu olaylardan sonra artık ne karar verilir hep birlikte göreceğiz. Çimentospor olarak ilkemiz, spor ahlakına uygun şekilde mücadele etmektir. Temennimiz, bundan sonra bu tür çirkin olaylarla karşılaşmayız” şeklinde konuştu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim