İsmail Şahmalı ile yolarını ayıran Çorum Futbol Kulübü, biten sezonda Bandırmaspor’da şampiyonluk yaşayan 26 yaşındaki kaleci Hasan Hüseyin Akınay ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Manisa FK’dan stoper Salih Zafer Kurşunlu ile Çorumlu orta saha oyuncusu Onur Kolay ile de gazetemiz basıma girdiğinde görüşmeler devam ediyordu.

Çorum Futbol Kulübü dün akşam gazetemizin basıma girdiği saatlerde bir futbolcuyu daha kadrosuna katarken, iki futbolcuyla da görüşmeler devam ediyordu.

Gün içerisinde kaleci İsmail Şahmalı’nın ailevi nedenlerden dolayı ayrılması üzerine Hasan Hüseyin Akınay Çorum’a davet edildi. Öğleden sonra tesislerde bizzat Başkan Fatih Özcan’ın görüştüğü H.Hüseyin Akınay ile anlaşma sağlandı. Biten sezonda 2.Lig’de Bandırmaspor’la şampiyonluk yaşayan 26 yaşındaki deneyimli eldiven 2 yıllık sözleşme imzaladı.

MANİSA’DAN İKİ FUTBOLCU İLE MASAYA OTURULDU

Öte yandan, dün Manisa FK’dan stoper Salih Zafer Kurşunlu ve Çorumlu orta saha oyuncusu Onur Kolay ile görüşmeler devam ediyordu.

H.HÜSEYİN AKINAY KİMDİR?

1 Ocak 1994’de Siirt’te dünyaya gelen Hasan Hüseyin Akınay futbola Denizlispor altyapısında başladı. Daha sonra Fenerbahçe altyapısına transfer olan Hasan Hüseyin, Fenerbahçe forması ile profesyonelliğe geçiş yaptı.  2013 yılında Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak sonlandıran deneyimli file bekçisi 2 sezon Samsunspor, 3 sezonda Gümüşhanespor formalarını terletti.

Geçtiğimiz sezon Bandırmaspor forması ile şampiyonluk sevinci yaşayan Hasan Hüseyin Akınay, Balıkesir temsilcisinde 1’i Ziraat Türkiye Kupası, 11’i de lig olmak üzere 12 maça çıktı.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim