STAT: Çorum Şehir
HAKEMLER: Burak Akdağ ***, Serdar Soydan ***, Buğur Han Güler ***
4.HAKEM: Ramazan Doğanay
ÇORUM FK: Hasan Hüseyin ** (Dk. 46 Erdi **), Serkan ** (Dk. 46 Mustafa Eren **), İsmet ***, Hakkı Can *** (Dk. 79 Kürşat *), Sefa Akın ***, Murat Yıldırım ** (Dk. 64 Muhsin **), Halil İbrahim ***, Mahsun ***, Burak Çalık ***, Aykut ** (Dk. 64 Recep **), Volkan Okumak ***
YEDEKLER: Mertcan, Kıvanç, Fatih Ergül, Emre, Volkan Keskin
TEKNİK DİREKTÖR: Ergün Penbe
AFJET AFYONSPOR: Anıl **, Alper *, Celal **, Ferhat ** (Dk. 87 Hüseyin), Mehmet Abdullah **, Alaattin Hamza **, Emre **, Mithat ***, İlke *** (Dk. 76 Yavuz Selim *), Burak ***, Doğukan *** (Dk.87 Mert)
YEDEKLER: Ahmet, Süleyman Enes, Barış
TEKNİK DİREKTÖR: Bahaddin Güneş
GOLLER: Dk. 35 Burak Çalık, Dk. 71 Hakkı Can, Dk. 81 Halil İbrahim (Çorum FK), Dk. 57 Burak, Dk. 60 İlke (Afyonspor)
SARI KARTLAR: Aykut, Volkan Okumak, Muhsin (Çorum FK), Alaattin Hamza, Mehmet Abdullah, Mithat, Doğukan, Burak (Afyonspor)

2.Lig’de, 2021-2022 Sezonunun grup maçları tamamlandı. Çorum FK, son hafta maçında konuk ettiği Afjet Afyonspor’u 3-2 yenmesine rağmen, play-off biletini 1 puan farkla kaçırıp, 1.Lig’e yükselme hayallerini başka bahara erteledi.
Önceki hafta, Adıyaman FK karşısında aldığı beraberlikle, play-off yolundaki avantajını kaybeden Çorum FK, normal sezonun son maçında, Cumartesi günü, play-off bileti için kendisi ile aynı şansa sahip olan Afyonspor’u konuk etti.
İlk yarıyı, 35.dakikada Burak Çalık’ın attığı golle 1-0 önde kapatan Çorum FK, 57.dakikada Burak Çoban, 60.dakikada da İlke Tankul’un golleriyle bir anda 2-1 yenik duruma düştü.
Son bölümlerde, taraftarının da desteği ile ataklarını sıklaştıran Çorum FK, 71.dakikada Hakkı Can Aksu’nun golü ile beraberliği sağlarken, 81.dakikada da Halil İbrahim Sönmez’in golüyle sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Çorum FK, aldığı bu galibiyetle puanını 65’e yükseltirken, Bayburt Özel İdare ve Vanspor’un haftayı galibiyetle kapatmaları üzerine, play-off potasının dışında kaldı ve “Rota kupa” hedefiyle başladığı 2021-2022 Sezonunu kapattı. Afjet Afyonspor ise sezonu 62 puanla bitirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR…
DAKİKA 12: Afyonspor atağında, Doğukan yayın gerisinden vurdu, kaleci Hasan Hüseyin, mükemmel bir kurtarışla topu kornere çeldi.
DAKİKA 19: Çorum FK ceza sahasında oluşan karambolde, topu önünde bulan Doğukan, altı pasın sol köşesinden sert vurdu, üstten aut.
DAKİKA 35: GOL! Çorum FK’nın golü geldi. Soldan şık çalımlarla ceza sahasına giren Burak Çalık, rakiplerini bir bir geçerek penaltı noktasının sağına kadar gitti, yüzünü kaleye döndükten sonra uzak köşeye harika bir plase yaptı: 1-0.
DAKİKA 37: Afyonspor atağında, Emre’nin ceza yayından pasına hareketlenen Doğukan, sol çaprazdan sert vurdu, top uzak kale direğini adeta sıyırarak auta gitti.
DAKİKA 45: Afyonspor yine etkili geldi. Mithat’ın sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Hasan Hüseyin gole izin vermedi, korner.
DAKİKA 47: Afyonspor gole çok yaklaştı. Sağdan Alper’in ortasında, penaltı noktası ile altı pas arasındaki boşlukta Emre kafayı vurdu, ikinci yarıda, Hasan Hüseyin’in yerine kaleye geçen Erdi mükemmel bir refleksle gole izin vermedi, korner.

DAKİKA 48: Ani gelişen Çorum FK atağında, Mahsun’un soldan uzun pasına hareketlenen Halil İbrahim, sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez vurdu, top diriğin dibinden auta gitti.
DAKİKA 57: GOL! Afyonspor beraberliği sağladı. Çorum FK savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu altı pasta İlke kaleye vurdu, kaleci Erdi’nin ayağıyla çıkarttığı ve atak yönüne göre, altı pasın sağ köşesine açılan topu Burak Çoban düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.
DAKİKA 59: Afyonspor atağında, ceza yayının sağından Mithat’ın şutu az farkla yandan auta gitti.
DAKİKA 60: GOL! Soldan gelişen Afyonspor atağında, Mithat’ın pasına hareketlenen İlke, altı pasın sol köşesinden, karşı karşıya pozisyonda sert vurdu, Erdi’nin kapattığı köşeden top ağlarla buluştu: 1-2.
DAKİKA 71: Çorum FK’nın beraberlik golü geldi. Soldan Mahsun’un ortasında, ön direkte Recep gelişine çok sert vurdu, kaleci Anıl mükemmel bir refleksle topu kornere gelmeyi başardı. Soldan kullanılan köşe vuruşundan gelen topa, arka direkte iyi yükselen Hakkı Can, kafa vuruşunu yaptı, kaleci Anıl’ın çabası yetersiz kaldı: 2-2.
DAKİKA 81: GOL! Çorum FK bir kez daha öne geçti. Halil İbrahim, ceza yayının sağından, yerden sert bir vuruşla topu direğin dibinden ağlarla buluşturdu: 3-2.

(Hüseyin AŞKIN)
 

Editör: TE Bilisim