STAT: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu

HAKEMLER: Semih Kurt ***, Fatih Pazı ***, Gürcan Dönmez ***

4.HAKEM: Emre Korkmaz

1922 KONYASPOR: Kadem Burak **, Celal * (Dk. 46 Alpay **), Seydi ***, Can Demir ***, Anıl ***, Seyid Ahmet *** (Dk. 80 Alperen *), Adem Eren ***, Ekrem **, Seddar **, Güray ***, Mehmet Tuğrul ** (Dk. 90 Şehmus)

YEDEKLER: Ahmet, Burak, Doğan Can, Fuat.

TEKNİK SORUMLU: Salih Eken.

ÇORUM FUTBOL KULÜBÜ: Onur **, Ertuğrul *, Mert *, Osman **, Murat *, Kerem Çağatay * (Dk. 67 Burak *), Muhammed Çoban *, Muhammed Rıdvan *, Mikail * (Dk.79 Kıvanç *), Fatih *, Murathan * (Dk. 46 Volkan *)

YEDEKLER: Reşat, Oktay, Nafican, Batuhan.

TEKNİK SORUMLU: Bahri Kaya

GOL: Dk. 58 Seyid Ahmet

SARI KARTLAR: Celal, Adem Eren (1922 Konya), Murathan, Ertuğrul, Mikail (Çorum FK)

Çorum Futbol Kulübü şampiyonluk hedeflediği sezonun ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptı. Kırmızı-Siyahlılar deplasmanda karşılaştıkları 1922 Konyaspor’a 1-0 yenilirken, puan cetvelinde bir basamak daha gerilediler.

Sezonun ilk yarısını 31 puanla 4.sırada kapatıp şampiyonluk umutlarını ikinci yarıya taşıyan Çorum FK, lider Manisa Futbol Kulübü’nün puan kaybettiği haftada Konya deplasmanında sahaya galibiyet için çıktı. Teknik Direktör Bahri Kaya, yeni transferlerden hiçbirine ilk onbirde forma vermezken, takımdan ayrılan Eren’in yerine savunmanın göbeğinde Murat’a şans tanıdı.

Evsahibi 1922 Konyaspor maçın genelinde daha derli toplu bir oyun sergilerken, Çorum FK bloklar arasındaki büyük boşluklar ve geriye dönüşlerde yaşadığı sorunlardan dolayı bir türlü oyunu domine edemedi. Uzun toplarla çıkmaya çalışan Çorum temsilcisi, 1922 Konyaspor’un savunma göbeğini oluşturan Can Demir ve Seydi’yi geçemedi.

İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısına iki takım da birer oyuncu değişikliği ile başladı. Çorum FK’da Murathan’ın yerine yeni transferlerden golcü Volkan girerken, 1922 Konyaspor’da ise Celal yerine Alperen’e bıraktı.

58.dakikada Konya ekibinin golü geldi. Seyid Ahmet, ceza sahası dışından attığı sert şutta topu kaleci Onur’un sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Seydi ile bir topu da direkten dönen Konya temsilcisi karşısında 70.dakikadan sonra 4-4-2’ye dönen Çorum Futbol Kulübü’nün son dakikalardaki kıpırdanması gol için yeterli olmayınca karşılaşma 1922 Konyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu sonucun ardından 31 puanda kalan Çorum FK 5.sıraya gerilerken, 17.sırada kalmasına rağmen puanını 17’ye yükselten 1922 Konyaspor ligde kalma yolunda umutlandı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim