Çorum Belediyespor’un iç transferde anlaşmadığı futbolculardan Akın Karaaslan, yeni sezon için İzmir’in 3.ligdeki temsilcilerinden Tire 1922 Spor’a transfer oldu.
Son iki sezonu Çorum Belediyespor’da geçiren Akın Karaaslan, geçen sezonun ikinci yarısında 24 Şubat’ta Batman Petrolspor’la Çorum’da oynanan maçta ölümle burun buruna geldi. Kalp krizi geçirdiğinin farkında olmayan ve maçı kriz içerisinde tamamladıktan sonra tesislerde fenalaşan Akın, Ankara’ya sevk edilirken, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata döndü. 25 yaşındaki başarılı stoper, sezonun kalan süresinde bir daha forma şansı bulamazken, sezon bittikten sonra da 59 maçta formasını giydiği Çorum Belediyespor tarafından kapının önüne kondu. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle birçok kulübün transfer etmek için endişe duyduğu Akın’a, eski hocası Fahrettin Sayhan kucak açtı.
Çorum Belediyespor’un geçen sezona birlikte başladığı ancak 9.haftada ayrılan Fahrettin Sayhan, yeni sezon için İzmir temsilcisi Tire 1922 spor’la geçtiğimiz günlerde anlaşmıştı. Sayhan, Çorum Belediyespor’dan öğrencisi olan ve kendisi gibi Çorum’da sezonu tamamlayamayan Emre Yüksektepe’den sonra yine Çorum Belediyespor’dan öğrencisi olan Akın Karaaslan’ı da tereddüt duymadan Tire 1922 Spor’a transfer ettirdi. Akın, yeni sezonda İzmir temsilcisinin başarısı için ter dökecek.
Çorum Belediyespor’da 2 sezonda 59 maça çıkan Akın, 3 gol atarken, toplamda 12 sarı kart gördü. Beyefendi kişiliği ile de gönüllerde taht kuran Akın, taraftarın en sevdiği futbolculardan biriydi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim