TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 126 takım arasında en başarılı deplasman takımı unvanını ele geçirdi.

Bu sezon Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, ligin geride kalan 7 haftalık periyodunda 3 galibiyet, 4 beraberlik alırken, topladığı 13 puanla 3.sırada yer alıyor. Kırmızı-Siyahlılar bu galibiyetlerin tamamını deplasmanda alırken, evinde oynadığı 3 maçta da berabere kaldı.

Son olarak geçtiğimiz hafta deplasmanda Aydınspor 1923’ü 2-0 gibi net bir skorla yenen Çorum Belediyespor, Türkiye profesyonel futbol liglerinin deplasmanlardaki en başarılı takımı oldu. Çorum Belediyespor gibi 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Başkent ekibi Keçiörengücü de deplasmanda oynadığı 4 maçta 10 puan toplarken, Çorum Belediye ile aynı başarıyı elde etti. Ancak Çorum Belediye rakibini 1 golle geçerek ilk sırada yer alıyor. Çorum Belediye deplasmanda oynadığı 4 maçta 9 gol atıp 3 gol yerken +6 averaja sahip durumda. Keçiörengücü ise 10 gol atıp kalesinde 5 gol gördü.

Çorum Belediye deplasmanda oynadığı maçlarda Tepecikspor ve Aydınspor’u 2-0, Tekirdağspor’u ise 3-1 yenerken, Sultanbeyli Belediye ile 2-2 berabere kaldı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim